18 bürokrat görevden alındı

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı'nın talimatıyla başlayan operasyonda gözaltına alınan bürokrat sayısı 18'e çıktı. Soruşturmanın selameti açısından söz konusu kişiler görevlerinden alındı.

Enerji Bakanı Hilmi Güler'in emri ile bakanlıkta Beyaz Enerji'den sonra ikinci rüşvet operasyonu başlatıldı. Mavi Akım Projesi ile gündeme gelen BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Çelepçi de gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun Temmuz ayında başlattığı inceleme ve soruşturma çalışmaları tamamlandı. Bu çerçevede Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nde ve BOTAŞ'ta bazı ihalelerde rüşvet iddiaları üzerine harekete geçen savcılık soruşturmayı genişletti.

GÖREVDEN ALINDILAR

Bu kapsamda elektrik üretim A.Ş. Genel Müdürü Önder Piyade, Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst ile birlikte iki daire başkanı ve bir şube müdürü ve BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Çelepçi gözaltına alındı.

Soruşturmanın selameti açısından söz konusu kişiler görevlerinden alındı.

Bu arada savcılık soruşturmayı derinleştirerek iddialar çerçevesinde bazı özel şirket temsilcilerinin de ifadesine başvurdu. Gözaltına alınan isimlerin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının devam ettiği bildiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber