Üst öğrenim için zam ve tazminat ödemesinde yer alan 'mesleki' şartının kaldırılması için dava açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen sağlıkla ilgili lisans veya ön lisans düzeyinde herhangi bir bölümü bitiren sağlık çalışanlarının yürüttüğü görevle ilişkili olmasına bakılmaksızın zam ve tazminatlardan yararlanması için hukuksal süreç başlattı.

Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, sağlıkla ilgili üst öğrenim bitiren çok sayıda sağlık çalışanının, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu kararında geçen ?mesleki? ibaresi nedeniyle zam ve tazminatlardan yararlanamadığına dikkat çekilerek, söz konusu ibarenin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açıldığı belirtildi.

Dava dilekçesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri kapsamındaki bölümlerde üst öğrenim bitirenlerin intibaklarının yapılacağının belirtildiği ve mesleki üst öğrenim olma şartı aranmadığı görüşüne yer verilirken, Bakanlar Kurulu kararının, Devlet Memurları Kanununun ilgili hükmüne aykırılık teşkil ettiği için iptal edilmesi gerektiği ifade edildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, zam ve tazminatlardan yararlanma koşulu olarak öne sürülen ?mesleki? ibaresinin hukuka aykırılığının yanı sıra, uygulamada ciddi kargaşa oluşturduğuna değinerek, ?Özellikle son zamanlarda YÖK'ün sağlıkla ilgili bölümlerin üst öğrenim sayılıp sayılmayacağına yönelik verdiği kararlar sağlık çalışanlarının ciddi kayıplar yaşamasına neden olmuştur. Bakanlar Kurulu kararında geçen mesleki ibaresi kaldırıldığı takdirde sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına giren herhangi bir bölümü bitiren sağlık çalışanları hak ettikleri zam ve tazminatlara kavuşabilecektir? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber