Gelir İdaresi Başkanlığına sözlü sınav tepkisi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2010 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası, Gelir İdaresi Başkanlığı hakkında pek çok yargı kararı bulunmasına rağmen Sözlü Sınav (Mülakat Sınavı) yapmaya ve adaylar arasında tepki doğuran uygulamaları hayata geçirmeye devam ettiğini belirtti..

2005 yılında yayımlanan Görevde Yükselme Yönetmeliği'nin Sözlü Sınav bölümüne açılan davalarda Yargı tarafından Sözlü Sınavın İptal edilmesinden sonra, 2007 yılında yapılan Müdür Yardımcılığı ve Müdürlük sınavı ile 2009 yılı Müdür Yardımcılığı Sınavında da Sözlü Sınav yapılmaya devam edilmiştir.

Yönetmelikler üzerinden açılan davaları sürekli olarak kaybeden Gelir İdaresi Başkanlığı en sonunda 5345 sayılı yasaya Sözlü Sınav ibaresini TBMM iradesiyle koydurarak, Sözlü Sınavları yasal hale getirmiştir.

Büro Emekçileri Sendikası yaptığı açıklamada "Tüm Sözlü Sınav uygulamalarının iptali için çeşitli davalar açmış olup, bunların bir kısmının yargılama süreçleri halen devam etmektedir. En son 2010 yılı Ocak ayında yazılı bölümü yapılan ve 245 kişinin kazandığı Vergi Dairesi Müdürlüğü sınavının Sözlü Sınav kısmı 1-5 Şubat 2010 tarihlerinde gerçekleştirilmiş ve 80 kişi Sözlü Sınavı kazanarak Vergi Dairesi Müdürü olarak atanmaya hak kazanmıştır. Sözlü sınavlar daima çeşitli şaibelere konu olmuş, idarenin objektif davranmadığı tartışmalarına neden olmuş ve Sözlü Sınavın hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu hususu da yargı kararlarıyla ispatlanmıştır. Büro Emekçileri Sendikası olarak her iktidar döneminde Sözlü Sınav ve kayırmacı tavırlara karşı durduk ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber