İstanbul Emniyeti'nde asansör paniği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2010 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde ve bahçesinde bomba uzmanı ekiplerce rutin olarak aramalar yapılacağı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde, adliye çevresinde eylem yapılacağı yönündeki ihbarın ardından buradaki güvenlik önlemleri artırıldı.

Bomba uzmanı ekipler, duruşma salonları da dahil adliye içinde ve bahçesinde köpeklerin de yardımıyla arama yaparken, bu aramaların bundan sonra sabah duruşmalar başlamadan önce ve akşam bittikten sonra rutin olarak tekrarlanacağı öğrenildi.

Adliyeye giriş-çıkışlarda da üst aramalarının daha detaylı şekilde yapılacağı kaydedildi.

İstanbul Emniyeti'nde asansör paniği

Balyoz Darbe Planı iddialarıyla ilgili yapılan operasyonun merkez üssü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde akşam saatlerinde 'asansör paniği' yaşadı.

B Blok'taki asansörlerden birinde bir emniyet görevlisinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine itfaiye ekipleri apar topar emniyet müdürlüğüne çağrıldı. Balyoz operasyonuyla ilgili gelişmeleri takip eden gazetecilerin de heyecan içinde takip ettiği olayda, asansörde sıkışan kişinin kendi imkanlarıyla kurtulması herkese rahat nefes aldırdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden itfaiyeye ulaşan bir ihbar, emniyet mensupları ve gazeteciler arasında büyük heyecan yaşattı. İhbar'da, Organize Suçlar, Narkotik Şube ve Mali Şube gibi operasyonel polis birimlerinin de bulunduğu B Blok asansöründe bir kişinin mahsur kaldığı bildirildi. İhbarın alınmasının ardından kısa süre içinde emniyet müdürlüğüne gelen itfaiye ekibi, hazırlıklara başladı. Emniyetteki gözaltılar nedeniyle çok sayıda basın mensubu da itfaiyenin çalışmalarını izlemeye başladı. Gazeteciler arasında "gözaltındaki kişiler ile ilgili olumsuzluk" yaşanabileceği endişesi, adeta bir basın ordusunu itfaiyeyi takip etmeye yöneltti.

Araçlarından inen itfaiyeciler bloktan içeri girdi. Ancak iki asansörün de çalışır durumda olduğunu gören ekip, basın mensuplarına B Bloktan ihbar aldıklarını söyledi. Olayın detaylı olarak araştırılması için binanın üst katlarına merdivenlerden çıkan itfaiyeciler bir süre sonra geri döndü. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan görevliler, asansörde bir polis memurunun mahsur kaldığını ancak arkadaşları ve kendi imkanlarıyla asansörden çıktığını söyledi.

Emniyet müdürlüğüne gelen itfaiye ekibinin çalışmalarını saniye saniye takip eden basın mensuplarının bilgi almak için ısrarcı davranışları ilginç görüntüler oluşmasına da neden oldu. Bazı gazetecilerin araca tırmanarak itfaiye aracının sürücüsünden bilgi almak istemesi dikkat çekti. İtfaiye görevlilerinin kendilerini görüntülemeye çalışan onlarca kameraya karşı şaşkın bakışları da yaşanan olayın özeti oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber