Askeri savcılık, astsubayın evinde parola araması yaptı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdek Mayın Filo Komutanlığı'nda görev yapan Deniz Astsubay Üstçavuş Ç.G.'nin evinde parola araması yapıldı ve çok sayıda belge ve CD'ye el kondu

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde bulunan Mayın Filo Komutanlığı'nda parola olarak ?adi? işareti olarak da ?Başbakan? kelimelerinin belirlenmesinin ortaya çıkması üzerine Askeri Savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

ASKERİ SAVCILAR ARAMA YAPTI 

CNNTürk'ün haberine göre Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan gelen askeri savcılar, dün Deniz Astsubay Üstçavuş Ç.G'nin Atatürk Mahallesi Göktürk Caddesi'ndeki evinde arama yaptı. Polisin de eşlik ettiği aramada evde bulunan bazı evrak ve CD'lere el konuldu. Olayla ilgili soruşturmanın Askeri Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütüldüğünü belirten yetkililer, Deniz Astsubay Ç.G.'nin gözaltına alınıp alınmadığı konusunda bilgi vermedi.

FİLO KOMUTANININ BİLGİSİNE SUNULDU

Taraf gazetesinin haberine göre, Erdek Üs Komutanı Kıdemli Albay Bülent Keçeci'nin 25 Ocak 2010 tarihinde imzaladığı yönergeye göre, 22 Şubat 2010 için kararlaştırılan garnizon parolası ?ADİ?, işareti ise ?BAŞBAKAN?. Yani ?Adi? diye seslenecek nöbetçi ere, ?Başbakan? cevabı verilecek. Yönerge, Erdek Mayın Filo Komutanı Tümamiral Atilla Kezek'in bilgisine de sunulmuş.

Mermili tehdidin faili yakalandı

AK Parti Genel Merkezi koruma kulübesi yakınına, mermi bırakılması olayıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Bir zarf içinde gaz tabancası mermisi bırakılması olayını inceleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E.I. (24) adlı kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliyle birlikte 7.65 milimetre çapında silah ile 5 merminin de ele geçirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber