Alevi öğrenciye nişan oyunu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alevi öğrenciye nişan oyunu

Listedeki Teğmen B.Ç. ?Pısırık, kendine güveni olmayan bir karaktere sahip olduğu bilinmektedir? şeklinde tanıtılıyor. Listede ?Alevi dostlarımızdan? şeklinde nitelendirilen Teğmen C.Y. ile ilgili olarak ?Faaliyetlerimizde aktif rol aldı. Heybeliada Lisesi'nden E. isimli bir kızla nişanlandı. E. bizim tarafımızdan yönlendirildi. C.'nin bundan haberi yok? ifadesi dikkat çekiyor.

ESRA ALUS ŞAKİR AYDIN TAHSİN AKSU İstanbul

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast girişimi iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın iddianame eklerinde, soruşturmanın en önemli delili olarak görülen not ve ihbar mektubu da yer aldı

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast girişimi iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın iddianame ekleri, dün avukatlara dağıtıldı.

Davanın açıldığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 160 sayfalık iddianamede soruşturmaya ilişkin delillerin yer aldığı 16 ek klasöründe sanıklarla ilgili arama ve el koyma kararları, gözaltına alma ve gözaltı süresini uzatma kararları, ifadeleri, sanıklardan ele geçirilen dijital verilerin incelenmesine dair raporlar, ev arama görüntüsü ve inceleme tutanakları, adli tıp raporları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yazdığı iki kitap bulunuyor.

Ek klasörlerde soruşturmanın açılmasının en önemli delili olarak görülen not da yer aldı. Birinci klasörün 179. sayfasında yer alan ve deniz teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan'ın beraber kaldıkları Kocaeli Değirmendere'deki evde yapılan aramalarda buzdolabının arka bölümündeki poşet içinde bulunan suikast notunda şu ifadeler yer aldı:

?Alb. Tayfun Duman'dan gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini Levent Bektaş, Orhan Yücel Albay üzerinden iletilecek. Size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz.?

?Uyuşturucu ve seks âlemi' iddiası

Notun yanı sıra iki teğmenin evindeki aramalarda suikast için hazırlandığı iddia edilen 500 gram patlayıcı, 100 adet mermi teröristbaşı Abdullah Öcalan'a ait 5 adet kitabın de ele geçirildiği bilgisi yer aldı.

Birinci ek klasörün 50. sayfasında ise soruşturmanın başlamasında önemli etken olan ihbar mektubunun tamamına yer verildi. İhbar mektubunda kendisini deniz subayı olarak tanıtan ihbarcı, kendisinin uyuşturucu ve borç bataklığına sürüklendiğini, bu yüzden bu yapıyı ortaya çıkartıp çökertmek istediğini belirtiyor. İddia ettiği yapının uyuşturucu ve seks partileri düzenlediğini savunan ihbarcı, Teğmen Ülkü Öztürk, Teğmen Sinan Efe Noyan, Deniz Harp Okulu öğrencisi Uğur Kayar'ın uyuşturucu trafiğinin kilit noktasındaki organizatörler olduğunu belirtiyor.

Teğmenler Sinan Efe Noyan ve Ülkü Öztürk'ün organizasyonun liderleri konumunda olduğu ve Öztürk'ün ayrıca PKK ile irtibatta olduğunu iddia eden ihbarcı, bu yapının aralarında Yarbay Ali Tatar'ın (intihar etmişti) da bulunduğu bazı üst rütbeli subaylar tarafından himaye edilip örtbas edildiğini savunuyor.

İhbarcı mektubunda ayrıca âlem yapıldığı öne sürülen yerler, isimler, adresler, telefon numaraları ve uyuşturucu bağlantıları hakkında ayrıntılı bilgiler veriyor. 5 sayfadan oluşan ihbar mektubunun son sayfasındaki dağıtım başlığının altında 155. ihbar, iem.gov.tr, Bimer ve Milli İstihbarat Teşkilatı isimleri yer alıyor. Bu da ihbarcının mektubu polisin yanı sıra Başbakanlık İletişim Merkezi Bimer'e ve MİT'e de gönderdiğini gösteriyor.

Suikast notu, deniz teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan'ın evindeki buzdolabının arkasındaki poşet içinde bulunmuştu.

Alevi öğrenciye nişan oyunu

Listedeki Teğmen B.Ç. ?Pısırık, kendine güveni olmayan bir karaktere sahip olduğu bilinmektedir? şeklinde tanıtılıyor. Listede ?Alevi dostlarımızdan? şeklinde nitelendirilen Teğmen C.Y. ile ilgili olarak ?Faaliyetlerimizde aktif rol aldı. Heybeliada Lisesi'nden E. isimli bir kızla nişanlandı. E. bizim tarafımızdan yönlendirildi. C.'nin bundan haberi yok? ifadesi dikkat çekiyor.


?Psikolojik sorunları var, eşcinsel eğilimli' notlarıESRA ALUS ŞAKİR AYDIN TAHSİN AKSU İstanbul

Delil klasörlerinden birinde yer alan dokümanda ise Deniz Lisesi, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Okulu'nda okuyan bazı öğrencilerin fişlendiği görüldü

Sanık teğmenlerden bazılarının ikamet ettiği Kadıköy'deki evde ele geçirilen ve ?2008-2009 Faaliyet Raporu? başlığını taşıyan bir dokümanda ?2009-2010 dönemi faaliyet programında görev alabilecek teğmenler? listeleniyor.

Listedeki bazı teğmenlerin fotoğrafları ve aile bilgilerinin yanı sıra aldıkları görevler ile özel yaşamlarına ait bilgiler de dikkat çekiyor. Fişlemelerin bulunduğu dokümanın sonunda sanık teğmenlerden Ülkü Öztürk, Sezgin Demirel, Faruk Akın ve Koray Kemiksiz'in adları yer alırken, geçtiğimiz günlerde intihar ederek yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar'ın ismi ise ?Dağıtım: Yr. Ali Tatar? şeklinde geçiyor.

Listenin birinci sırasındaki Teğmen A.Ö.'nün psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilirken, eşcinsel olduğu altı çizilerek vurgulanıyor. İkinci sırada bulunan B.H. için ise ?Piknikler doğum günü partileri organize ederek harp okulu öğrencilerinin deniz yıldızı faaliyetlerinde aktif görev alan kız öğrencilerle ilişkilerinin ileri düzeye çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bu etkinliklerle birçok öğrenci hakkında gerekli istihbarat çalışmaları yapılmış ve çok önemli görüntülere ulaşılmıştır? deniliyor.

Özden Örnek'in yeğeni de listede

Listede 22. sırada bulunan Teğmen S.Ş. ile ilgili olarak ?Dayısı Özden Örnek ilk başlarda bunu çok dile getirse de son çıkan dava ile birlikte çok dile getirmiyor. Kendisi çok sağlam, her türlü faaliyet içinde olabilir. Yönetim kadrosunda yer alması düşünülmekte? ifadesi yer alıyor.

Listedeki Teğmen S.D. için ise ?Arada uyuşturucu kullanıyor. Eşcinsel eğilimi var? deniliyor.

Tuncay Özkan hayranı

Listenin 8. sırasında bulunan Teğmen E.D.'nin verilen görevleri başarıyla yerine getirdiği belirtilirken, ?Mitinglerde aktif görev aldı. Tam bir Tuncay Özkan hayranı. Yönetim kadrosunda yer almalı? denildi. Listedeki Teğmen E.A.'nın değerlendirmesinde de ?Provokitif eylemlerde kullanılabilir? ifadesi dikkat çekiyor.

?Çok şey biliyor'

Listedeki Teğmen Ş.İ. ?Çok şey biliyor. Birçok faaliyetin içinde yer aldı. Deniz yıldız ve ataevlerden haberdar. Özel faaliyetler hakkında da bilgisi var. En önemlisi İşçi Partisi bağlantılarını biliyor. Kesinlikle kontrol altında tutulmalı? ifadesi dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber