Başhekime soruşturmaya gerek yok kararına bozma

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ANTALYA Bölge İdare Mahkemesi, Isparta Devlet Hastanesi'nde, bir temizlik işçisi tarafından mesanesine sonda takılan 72 yaşındaki Burhan Turan'ın kaptığı enfeksiyon sonucu hayatını kaybettiği iddiasıyla başlatılan incelemede, Başhekim Ramazan Okutan hakkında Isparta Valiliği'nin verdiği ?soruşturmaya gerek yok' kararını bozdu.

Geçen Ağustos ayında Ispartalı işadamı Sebahattin Turan, Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi gören babası Burhan Turan'ın tedavisi sırasında temizlik işçisi Ali Öz'ün taktığı sonda nedeniyle kaptığı enfeksiyon yüzünden öldüğünü iddia ederek, hastane başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan başta olmak üzere, hastanın doktoru Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Taylan Oksay ve diğer sorumlular hakkında Valiliğe şikayette bulunmuştu. Valilik ise bunun üzerine başlattığı incelemeyi tamamladıktan sonra, 16 Aralık 2009'da Başhekim Okutan hakkında soruşturmaya gerek olmadığına, Opr. Dr. Oksay için soruşturma izni verilmesine ve temizlik işçisi Ali Öz'e ise genel hükümlere göre hakkında işlem yapılmasına karar vermişti.

İşadamı Sebahattin Turan, Valiliğin bu kararına itiraz ederek, Antalya Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Geçen 3 Şubat'ta Turan'ın itirazını görüşen İsmail Toraman başkanlığındaki mahkeme heyeti, oy birliği ile itirazı haklı bularak, Başhekim Okutan'ın da soruşturma kapsamına alınmasına karar verdi.

Mahkemenin kararına sevindiklerini belirten Sebahattin Turan, bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber