PTT Şubesini soyan çocuğa 8 yıl hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 15:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da PTT Şubesi'ni soyduğu iddia edilen 16 yaşındaki sanık 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi'ndeki PTT Şubesi'ne kar maskesiyle girip tabancayla vezne görevlisi Erkan B.'yi etkisiz hale getirdikten sonra 4 bin 365 lira alıp kaçtığı ileri sürülen M.D. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Hakkında "silahla yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen M.D. duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Daha önce gasp, hırsızlık ve adam yaralama suçlarından 30 yıl 2 ay kesinleşmiş cezası bulunan tutuklu sanık M.D. olay günü Antalya'da olduğunu öne sürdü. Soygunu uzun saçlı, kilolu ve uzun boylu birinin gerçekleştirdiğinin belirtildiğini kaydeden M.D. bu özelliklere sahip olmadığını söyleyerek, tahliyesini talep etti. PTT'deki güvenlik kamerasıyla görüntülenen soygunu yaşayan PTT veznedarı Erkan B.' de geçen duruşmada kar maskeli şahsın yüzünü görmediğini dile getirdi. Soyguncunun silahını doğrultup kendisine bir poşet uzatarak, 'paraları doldur' dediğini anlatan müşteki, "Paraları aldıktan sonra bana eğilmemi söyledi. Eğildim. Bir süre sonra doğrulunca şahıs kaçmıştı."şeklinde konuştu.

M.D.'yi gasp suçundan 12 yıl hapse mahkum eden mahkeme heyeti, yaşının küçük olması nedeniyle cezası 8 yıla indirildi. Mahkemeye karşı saygısızlığı ve olaydan dolayı pişmanlık göstermediği gerekçesiyle cezasında indirime gidilmedi. Karara tepki gösteren M.D. "Ben zaten 30 sene cezalıyım. Yaşım 18 bile değil, Allah'tan korkun." diye bağırdı. M.D. duruşmaya gelen PTT görevlisine de küfür etti. Erkan B., jandarma ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirilen sanıktan şikâyetçi oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber