Tekel işçisinin cenazesinde gerginlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden TEKEL işçisi Hamdullah Uysal'ın (39) cenazesi memleketi Amasya'ya gönderildi.

Ankara'daki eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerinin bir bölümü sabah saatlerinden itibaren Uysal'ın cenazesinin bulunduğu Keçiören Adli Tıp Kurumu önünde beklemeye başladı.

Uysal'ın eniştesi Eyüp Sarıtaş'ın cenazeyi teslim almak üzere Adli Tıp Kurumu'na gelmesinin ardından, cenaze saat 13.45'te cenaze aracına bindirildi.

Bu arada TÜRK-İŞ önünde cenaze töreni yapmak isteyen TEKEL işçilerinin talebi Uysal'ın yakınlarına iletildi. Eyüp Sarıtaş, yaklaşık 45 dakika sonra basına yaptığı açıklamada, Uysal'ın kardeşinin cenazenin TÜRK-İŞ önünde tören düzenlenmeden Amasya'ya gönderilmesini istediğini söyledi.

Bu kararın baskı altında alındığını savunan ve TÜRK-İŞ önünde tören yapma konusunda ısrarlarını sürdüren işçiler, geçişi engelleyerek cenaze aracının 1,5 saat boyunca Adli Tıp Kurumu'nun çıkışında beklemesine neden oldular.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan işçilere güvenlik güçleri müdahale etti. Müdahaleyle yolun açılmasının ardından Uysal'ın cenazesinin bulunduğu araç, işçinin memleketi Amasya'ya doğru yola çıktı.

Cenaze aracının ayrılmasının ardından işçilerle emniyet güçleri arasındaki arbede bir sürede daha devam etti. Polisin müdahalesine bazı işçiler limon atarak karşılık verdi. Daha sonra işçiler dağıldı.

Bu arada Uysal'ın cenazesinin teslim alınmasından önce Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel de Adli Tıp Kurumu'na gelerek bir süre işçilerle bekledi. CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal da cenazenin teslimi sırasında Adli Tıp Kurumu'nda ailenin yanında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber