Lise son sınıflara izin döneminde ek derslerin ne olacağı Bakanlığa soruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş), Milli Eğitim Bakanlığının 2010/17 nolu Lise son sınıf öğrencilerinin izinlerini kolaylaştıran genelgesiyle özellikle Nisan ve Haziran aylarında ortaya çıkacak olan öğretmenlerin Ek-Ders sorununun çözümü için Milli Eğitim Bakanlığına başvurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada bakanlıkça olumsuz cevap verilmesi halinde her türlü hukuki hakkın aranacağı belirtildi.

EĞİTİM İŞ'İN BAKANLIĞA YAZDIĞI DİLEKÇE

Sayı: 400/410/ 412 25.02.2010
Konu: Öğretmenlerin ek ders ücreti hakkında

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
(PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE)
ANKARA

Bakanlığınızca yayımlanan 2010/17 nolu genelgeye göre öğrenci velileri dilekçe yazdıkları taktirde öğrenci özürlü izinli sayılabilecektir. Okul idaresinin verebileceği 5 günlük izin de eklendiğinde toplam devamsızlık sayısı 45 güne ulaşabilecektir.
Öğrencilerin bu izin haklarını kullanmaları özellikle Nisan ve Haziran aylarında yapılacak yüksek öğretime yerleştirme sınavları öncesinde toplulaşması ve ikişer haftalık dilimlerde kullanılması kaçınılmazdır.
Aynı günde bir sınıfa ait öğrencilerin hiçbirisi okula gelmediği taktirde o sınıfta dersi olan öğretmenler ders programlarına göre okula gelmek ve okulda bulunmak zorundadır. Bu durumda ek ders ücretlerinin kesileceği yönünde gelen yorumların açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Bu bağlamda ülke genelinde birliğin sağlanması ve öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli açıklamanın bakanlığınızca hukuki dayanakları ile beraber yapılması hususunda;
Gereğini bilginize sunarım.

Yüksel ADIBELLİ
Genel Başkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber