Kararsız havalar solunum yolu hastalıklarını artırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2010 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Manavgat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, üst solunum enfeksiyonu hastalıklarının kıştan bahara geçildiği dönemde arttığını söyledi.

Emin Canan, üst solunum yolu hastalıklarına yakalanmamak için C vitamini, sebze ve kana hızlı karıştığı için pekmez tüketilmesini tavsiye etti.

Çiçeklerin açmasıyla alerjik hastalıklar da oluşacağına dikkat çeken Canan, astım ve alerjisi bulunanların çiçeklerden uzak durmasını istedi.

Polen rahatsızlığı olanlarda burun akıntısı, göz sulanması, yüzde kızarıklık, deride kabarma, kaşıntı ve öksürük şikâyetleri oluşabileceğini belirten Canan, "Mevsim olarak üst solunum yolu hastalıklarının en fazla arttığı döneme giriyoruz. Günlük iklim değişikliklerinin sık sık değiştiği bir dönemdeyiz. Bu dönemde hastalıklara karşı vücut direncimizi kuvvetli tutmalıyız. Bu dönemde gribal enfeksiyonlarda korunmak için bol bol C vitamini tüketelim. Yine bol bol sebze tüketelim. Vücudun dinç kalması için sabah kahvaltısında masamızda pekmez bulunduralım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber