Polisten kontör hırsızlığı uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2010 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü artan kontör hırsızlığına karşı vatandaşları broşürle uyarmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, son yıllarda yaklaşık bin kişi, "Emniyetten arıyoruz, siz bir savcıyı arayarak hakaret ettiniz" denilerek kontör hırsızlığı yapıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği bir broşür hazırladı. Bu broşürler Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polisleri tarafından ev ev gezilerek vatandaşlara tek tek dağıtılacak.

Broşürde "kontör dolandırıcılığına inanmayın" denilerek hırsızların vatandaşları nasıl dolandırdığı anlatılıyor. Broşürün ön yüzünde dolandırıcının kurban seçtiği bir kişiyi telefonla arayarak şu konuşmaları yaptığı söyleniyor: "Merhaba ben Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden Başkomiser Ahmet. Sizin numaranız kullanılarak bir Albay'ın eşi rahatsız edilmiş. Bunu araştırdık, hat sizin. Ancak görüşmeyi yapıp, rahatsız eden siz değilsiniz. Sizin hattınıza girerek görüşme yapmışlar. Hattınıza girenler terör örgütü

militanları. Bu görüşmemiz çok gizli. Sakın kimseye bahsetmeyin. En yakın petrol istasyonu, market ya da telefon bayisine giderek 250'lik kontör alın ve şifrenizi bana söyleyin. Ama bu esnada telefon sürekli açık kalsın. Şahsı takibe aldık, kapatırsanız kaybedebiliriz. Suç da sizin üzerinize kalır. Şahsı takip ediyoruz. Yakalamamız an meselesi fakat birkaç tane daha 250'lik kontör göndermeniz gerekiyor. Aldığınız kontör ücretlerini sakın düşünmeyin. Takibimiz biter bitmez gönderdiğiniz kontörlerin parası

emniyet müdürlüğü tarafından size gönderilecektir."

Broşürde bu telefon konuşmalarıyla vatandaşların kandırıldığı belirtilerek broşürün arka tarafında ise kontör dolandırıcılarına sakin inanmayın denilerek şu bilgilere yer veriliyor:

"Terör örgütleri tarafından hattınıza girilerek, albayın ya da savcının hanımı rahatsız edilmiş denilerek, kendisini yüksek rütbeli kamu görevlisi olarak göstererek size yardımcı olacağını söylüyor. Daha sonra ise kartınızı illegal örgütler kopyalayarak kullanmış denilerek, sizin numaranızla insanlar rahatsız edilmiş, biz senin suçsuz olduğunu biliyoruz. Fakat bunun için bize kontör göndermen gerekiyor diyerek, vatandaş kandırılarak kontör alınıyor."

Vatandaşların bu tür dolandırıcılara inanmaması gerektiğini bildiren polis, "Telefon kartınız kopyalanmış olsaydı, sizin kartınız aktif olmazdı. Bu sebeple size gelen bu tür telefonlara inanmayın" denildi.

Bazı dolandırıcıların da SMS atarak kontör hırsızlığı yaptığını belirten polis, "Firmamızın yaptığı araştırmada 10 bin lira kazandınız. Bankamızdan ikramiye kazandınız. Bilgi için şu telefonu arayın. Kazandığınız parayı almak için kontör yollamanız gerekiyor. Ama telefonunuzu kapatmayın. Kapatırsanız şansınızı kaybedersiniz" diye SMS gelirse kesinlikle inanılmaması gerektiğini kaydetti.

Polis vatandaşın fırsatçıların oyununa gelmemesi gerektiğini, bu tür telefon ya da SMS alındığında 155'in aranması gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber