Kredi kartı 'cep'e entegre ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2010 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MasterCard Avrupa Başkan Yardımcısı James Davlouros, ocak ayı itibarıyla Türkiye'de temassız kart sayısının 1 milyonu geçtiğini söyledi.

Hayatın hemen her alanına giren kredi kartları, artık cep telefonlarıyla da uyumlu hale geliyor.

MasterCard, 'paypass' (temassız) teknolojisini cep telefonuna entegre ettiği ve pilot uygulamasını yürüttüğü projeyi bu yıl içinde Türkiye'de yaygınlaştıracak. Uygulamayla normalde kartın üzerinde bulunan statik bilgiler, telefona aktarılacak. MasterCard Avrupa İnovatif Platformlar ve Mobil Ödemelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı James Davlouros, kartlara yerleştirilen çiplere yüklenen programların sadece ödemeyle ilgili olmayabileceğini ve ödemenin yanı sıra çipe müşteri sadakat programı dahilindeki ek bilgilerin ve ulaşımla ilgili verilerin de eklenebildiğini söyledi.

Temassız teknoloji sayesinde farklı sektörleri hedeflediklerini vurgulayan Davlouros, "Bunların arasında ulaşım önemli yer tutuyor. Üniversite kampüslerinde, stadyumlarda kartların kullanılması, ön ödemeli kartların kullanılması ve bunların hepsinin yeni teknoloji olan temassız teknolojiyle yapılması MasterCard'ın hedefleri arasında." diye konuştu. Davlouros, Türkiye'de ulaşımda 8 ilde temassız uygulamasının bulunduğunu, üniversitelerle ilgili projelerin yakında uygulamaya geçeceğini bildirdi. Ulaşımda kullanılan temassız kartların dünyada pek çok yerde geçtiğine dikkati çeken Davlouros, buna 'New York metrosunda, İstanbul'da deniz ulaşımında motora binmek için kullanılan kartın kullanılması' örneğini verdi. Davlouros, Galatasaray'ın yeni stadyumunda temassız kartın geçerli olacağını kaydederek, "Kart, hem bilet, hem kredi kartı hem de giriş kartı olacak. Kimlik kartı gibi de kullanılacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber