Aytaç Durak hakkında dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2010 17:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Adana Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Aytaç Durak ve eski dönemde bazı belediye meclisi üyeleri ile görevlileri hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla Aytaç Durak'ın eşi Fahriye Durak'a ait arsayı da kapsayacak şekilde imar planı değişikliği yapılarak rant sağladığına ilişkin iddialarla ilgili soruşturma tamamlandı.

Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından "görevi kötüye kullanmak" suçundan haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hapis cezası istenen Aytaç Durak, eski dönemde bazı belediye meclisi üyeleri ile görevlilerin de aralarında bulunduğu 55 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 29 Nisanda yargılanmalarına başlanacak olan şüphelilerle ilgili iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"İçişleri Bakanlığınca yapılan ön inceleme sonunda 26 Aralık 2008'de verilen kararla şüpheliler hakkında soruşturma izni verilmiş olup, Danıştay Daire Başkanlığının 15 Nisan 2009'da da yapılan itirazın reddine karar verildi.

Müfettiş incelemesinde 1/5000 ölçekli nazım imar planında bulvara cephesi olan adaların yola bakan kısımlarının ticaret alanı olarak, arka kısımlarının konut alanı olarak gösterilmiş olmasına rağmen, 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinde böyle bir ayrım yapılmaksızın adaların tamamının ticaret alanı olarak gösterildiği ve bu durumun plan yapımına ait esaslara dair yönetmeliğin 30. maddesine aykırı olduğu gibi Adana Büyükşehir Belediye İmar Yönetmeliğinin madde 4.001/C-2B hükümlerine de aykırıdır."

İddianamede, "Söz konusu işlemlerden dolayı Durak'ın yapılan usulsüz imar değişikliğinden sorumlu olduğu, plan değişikliğini öneren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen'in, hazırlayan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Özlem Kulak'ın, kabul edip imzalayan meclis üyeleri şüphelilerin Fahriye Durak'a yüksek miktarda rant sağlamak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber