Tariş işçilerinin eyleminde gerginlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2010 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği iştiraki olan Çiğli İplik Fabrikası hakkında tedbiren tasfiye kararı alınması ve işçilerin işten çıkarılmasıyla ilgili, birlik yöneticileriyle işçilerin bir araya geldiği toplantıda gerginlik yaşandı.

Çiğli İplik Fabrikası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya 1 saat geç gelen TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar ve yönetim kurulu üyeleri, işçiler tarafından ıslık ve alkışlı protestolarla karşılandı.

Yönetim kurulu, konferans salonuna girerken, işçiler tarafından "yönetim istifa" şeklinde karşılandı.

Toplantı sırasında, zaman zaman sinirlenen işçilerin bazıları, arkadaşları tarafından sakinleştirilerek salon dışına çıkarıldı.

Basına kapalı yapılan toplantı sırasında rahatsızlanıp bayılan bir işçi, hastaneye kaldırıldı.

Bazı işçiler, basın mensuplarına, içeride kendilerine "masal" anlatıldığını, siyaset yapıldığını, değişik hiçbir şey söylenmediğini, yönetim kurulu üyeleri kendi akrabalarını işe alırken çoğu kanserli pek çok çalışanın zor durumda bırakıldığını anlattı.

Bu arada, işçilere seslenen Beliğ Azbazdar, fabrikayı nasıl yönetebileceklerine ilişkin 30 farklı alternatif ürettiklerini, ancak başarılı olamadıklarını kaydetti.

Sendika üyeleriyle konuşarak sorunu halledebileceklerini dile getiren Azbazdar, şöyle devam etti:

"Siz paranızı nasıl alacağınızı mı soruyorsunuz? TARİŞ Pamuk Birliği kasasına giren ilk para sizin paranızdır, namus sözü. Hakkınız zayi olmayacak."

İşçilerin tepkileri üzerine toplantı ertelendi.

Faaliyeti geçen yıl durdurulan TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifleri Birliği iştiraki Çiğli İplik Fabrikasında, kısa çalışma ödeneği süresi dün dolan ve fabrikaya gelen 560 işçi, tedbiren tasfiye kararı alındığını ve işten çıkarıldıklarını öğrenmiş, eyleme başlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber