Tariş işçilerine Tekel işçilerinden destek

Haber Giriş : 03 Mart 2010 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tedbiren tasfiye kararı alınan TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliğine bağlı Çiğli İplik Fabrikasında işten çıkarılanların TARİŞ Genel Müdürlüğü önündeki eylemine, bu sabah Ankara'dan dönen TEKEL işçileri de katıldı.

Ankara'dan otobüslerle İzmir'e dönen TEKEL işçileri, doğrudan Genel Müdürlük önüne gelerek, TARİŞ işçileriyle buluştu.

İşçiler burada "TEKEL-TARİŞ zafere kadar direniş" ve "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları attı.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, yaptığı açıklamada, TEKEL işçilerinin Ankara'daki eylemleriyle tüm Türkiye'nin sevgi ve desteğini kazandığını belirterek, "Onları bugün yanımızda görmek bizim için çok önemliydi" dedi.

TEKEL işçileri adına konuşan Tekgıda-İş Sendikası üyesi Sevim Ulaş ise TEKEL direnişinin 79. gününde olduğunu, çadırları kaldırdıklarını ancak direnişin sürdüğünü ifade ederek, "Kaderlerimiz bir. Birlikte hareket etmek zorundayız. Biz 79 günde asla yalnız yürünmemesi gerektiğini öğrendik" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından TEKEL işçileri otobüslere binerek evlerine gitti.

TEKEL İŞÇİLERİ 1 NİSANA KADAR TARİŞ'TE

TEKEL işçisi ve Tekgıda-İş Sendikası üyesi Seçil Çaldıroğlu, Ankara'daki çadırları söktüklerini, 1 Nisanda tekrar gideceklerini, o tarihe kadar eylemlerini TARİŞ işçisine destek vererek TARİŞ Genel Müdürlüğü önünde sürdüreceklerini söyledi.

Öte yandan, TARİŞ Pamuk Birliği ile TEKSİF arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanamadı.

Birlik Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar ile görüşen Faruk Aksoy, işten çıkarılanların tazminatları için iplik fabrikasındaki makinelerin satışından elde edilecek gelirin kullanılacağının aktarıldığını ancak bunun işçi alacaklarının ödeneceğinin garantisi olmadığını, önerinin kabul görmediğini söyledi. TARİŞ işçileri, TARİŞ Genel Müdürlüğü önündeki eylemlerini sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber