Erdoğan: Bizi medyatik vaizlerden kurtarın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mart 2010 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluş yıldönümü ve ?2010 Kur'an Yılı' etkinlikleri açılış töreninde 'Halkın medya vaizleri tarafından doldurulduğunu görüyoruz. Bizi onlardan kurtarın' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları:

"BİZİ KURTARIN"

Çatışmalardan, gerginlikten kaçınıyoruz. Ama halkın medya vaizleri tarafından doldurulduğunu görüyoruz. Bizi Medya vaizlerinden kurtarın. Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza bu konuda çok önemli görevler düşüyor.

Sarsılmaz bağları koruma konusunda Diyanet'ten de destek bekliyoruz.

Birliğin, beraberliğin adeta bir çimento gibi birleştiğimi bir milletimiz ve öyle olmamız gerekiyor. Kimse bunu farklı yere çekmeye çalışmasın. Bütün annelerimiz evladı için aynı duaları okuyorsa bunu düşünün.

Erdoğan din üzerinden mi prim yapıyor dediler. Ben şarkıları da söyledim, şiirleri de söyledim. Ama temel ilkelerimizi de hatırlatmak zorundayım. Bunu bile kötü bir yere çektiler.

Bizim tarihimizde Kerbela gibi acı bir vaka var, örnek var. Bu vakadan ders çıkarmamak yeni Kerbela'ya davetiye çıkarmaktır. Birbirimizi hoşgörüyle dinleyeceğiz. Aramızdaki konuları konuşarak, anlaşarak çözüm yolu bulacağız. Bize yakışan budur, inancımıza yakışan budur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber