Basın ilan kurumu şube müdürlüğüne atama şartları değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2010 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın İlan Kurumu yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

1- Yapılan değişikliğe göre artık lise mezunları şube müdür ve şef olamayacaktır.

2- Yeni düzenlemede, e şube müdürü veya şef olabilmek için fakülte veya 4 yıllık YO mezunu (Basın Yayın konusunda eğitim ve öğretim yapan 3 yıllık yüksek okulları bitirenler dahil) olmak, ayrıca çalıştırılacak alanlara ilişkin eğitim uzmanlık ve tecrübeye sahip olmak gerekmektedir. Hizmetin tespitinde özel basın kuruluşlarında geçen süreler de değerlendirmeye alınacaktır.

İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ

Yeni hüküm: ?3. Diğer Şube Müdürleri, Servis ve Şube Şefleri ile Şube Muhasebecilerinin 44 üncü maddenin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinde belirtilen öğrenime ve çalıştırılacak alanlara ilişkin eğitim uzmanlık ve tecrübeye sahip olmaları; kamu kurum ve kuruluşları veya basınla ilgili özel hukuk tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarda en az beş yıl süreyle veya Kurumda en az üç yıl süreyle başarılı hizmetlerde bulunmaları (Hukuk Müşaviri, İletişim Uzmanı ve Özel Kalem Müdürü kadrosuna yapılacak atamalarda bu Yönetmeliğin 55 inci maddesi uygulanmaz.),?

Eski hüküm: 3. Diğer Şube Müdürleri, Servis ve Şube Şefleri ile Şube Muhasebecilerinin en az, lise veya çalıştırılacakları alanlara ilişkin dengi meslek okulu mezunu olmaları; Kurum'da en az 3 yıl başarılı hizmetlerde bulunmaları,

44/1. fıkra 2 numaralı bent: 2. Fakülte veya en az 4 yıllık yüksek okulların (Basın Yayın konusunda eğitim ve öğretim yapan 3 yıllık yüksek okulları bitirenler dahil) yahut eşiti yabancı ülke fakülte veya yüksek okullarının birinden mezun olmak,

Madde 55 - Bu yönetmeliğin 54 üncü maddesinin üç ve dört numaralı bentlerinde anılan memurlar, Kurum'a seçme sınavı ile alınırlar.Sınavlar yazılı ve sözlü olarak Genel Müdürlükçe düzenlenir. Kazananların atamaları Yönetim Kurulunca yapılır.Genel ve katma bütçeli daireler, belediyeler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bankalarda en az beş yıl çalışmış olanlar, 54 üncü maddenin üç numaralı bendinde sayılan görevler için sınavsız olarak işe alınabilirler. Ancak, bunlardan evvelce çalıştıkları kurumlarca verilen tezkiye belgeleri istenir. Bu belgelerin olumlu olması şarttır.İşe alınan personel, altı aylık ve maaşlı bir tecrübe dönemine tâbi tutulur. Bu dönem içinde hizmete son verilmesi halinde itiraz hakkı yoktur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber