CHP: Çarşaflıların başımızın üstünde yeri var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2010 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Mersin'de CHP üyesi kadınların çarşafları yırtmasının halkı ayrıştıran bir yaklaşım olduğunu belirterek, "Çarşaflının da başörtülünün de başımızın üstünde yeri var." dedi

CHP Milletvekili Kart, Mersin'de CHP'li kadınların çarşafları yırtıp, ayaklarıyla çiğnemelerine tepki gösterdi. CHP Mersin örgütünün yaptığı eylemi kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Kart, "Tavrımızı ilk andan itibaren koyduk. Bu, son derece bilinçsiz ve partimizin ilkeleriyle bağdaşmayan, halkı ayrıştıran ve ötekileştiren bir yaklaşımdır. Bunu CHP'nin ve sosyal demokrasinin ilkeleriyle bağdaştırmak mümkün değildir. Çarşaflı, türbanlı, başı örtülü, başı açık hepsi bizim aynı derecede saygın olan vatandaşımızdır. Hepsinin başımızın üstünde yeri vardır." diye konuştu.

Çarşaf yırtmanın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve genel merkez yönetiminin kabul edeceği bir davranış olmadığını dile getiren Kart, "Nitekim genel başkan ve genel merkez anında disiplin işlemlerini başlattı. Böyle bir yaklaşımı genel başkanın ve genel merkezin hoşgörüyle karşılaması mümkün değil. Nitekim bu olayı gerçekleştirenler istifa etmek zorunda kaldılar. Dolayısıyla bu hareketin CHP'ye mal edilecek durumu yoktur, olamaz." ifadelerini kullandı.

Konya'nın Yalıhöyük Beldesi'nde, hastanın başörtüsü taktığı için muayene edilmemesi olayında da ilgili doktora tepki gösterdiklerini hatırlatan Atilla Kart, "Halkımız arasında, özel hayatta, devlet yetkisinin kullanılmadığı, kamu görevinin yapılmadığı alanlarda hizmet alan olarak hiçbir ayrım yapmamız söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber