Büyükelçi Tan Türkiye'ye geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2010 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ermeni "soykırımı" tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesinin hemen ardından istişare için Başbakanlık tarafından Ankara'ya çağrılan Washington Büyükelçimiz Namık Tan, Türkiye'ye geldi. Ankara'da gazetecilere kısa bir açıklama yapan Tan, "Uygun görülecek bir zamanda" ABD'ye geri döneceğini ancak dönüş tarihinin kendi insiyatifinde olmadığını söyledi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve ailesinin bulunduğu THY uçağı saat 09.15'de İstanbul'a indi. Bir süre dinlenen Tan, saat 11.00 uçağıyla Ankara'ya hareket etti.

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde kabul edilen tasarıyla ilgili Ankara'da gazetecilere kısa bir açıklama yapan Tan, "Bu konu ile ilgili açıklamalar en üst düzeyde yapıldı. Bunların üstüne söylenecek söz yok. Olayın yanlışlığı anlatıldı. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere üst düzey devlet adamlarına bilgi arz edeceğim" dedi.

Büyükelçi Tan, "Uygun görülecek bir zamanda geriye döneceğim. İstişarenin ne kadar süreceği benim takdirimde değil. Sonuç ortada. Bu iş yanlıştır. Baştan beri yanlıştır. Biz hep bunu söyledik" diye konuştu.

Tan, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının, ABD'nin Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde onaylanmasının ardından, istişare için Türkiye'ye çağrılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber