70 kişilik geçici işçi alımı için bin 622 kişi müracaat etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2010 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR)'nun Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında belediye bünyesinde çalıştırılacak 70 kişilik işçi alımı için bin 622 kişi müracaat etti.

Proje kapsamında, Afyonkarahisar Belediyesi ile İŞ-KUR İl Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma ile belediyeye geçici süreyle çalışmak üzere 70 kişi alındı. 70 kişilik işçi alımı için ise bin 622 kişi müracaatta bulundu. İşe alınacak kişiler Belediye Kültür Merkezi'nde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Geçici süreyle çalışmak üzere belediyeye alınan 70 kişiden 20'si kent bilgi sistemi kurulması işinde 4 ay çalışacak. 20 kişi mücavir alan dışında şehir giriş ve çıkışlarında yeşillendirme, yeni park alanları oluşturma ve fidan yetiştiriciliğinde çalıştırılmak üzere alındı. Bu kişilerin çalışma süresi ise 6 olacak. Geri kalan 30 kişi de mücavir alan içerisinde çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, park ve bahçelerin yeşillendirilmesinde işlerinde çalışacaklar. Bu işçilerin çalışma süresi de 3 ay olacak.

İŞ-KUR Afyonkarahisar Şube Müdürü Süleyman İlkaya, belediye bünyesinde geçici işçi olarak çalışacak 70 kişinin maaşlarının İŞ-KUR tarafından ödeneceğini söyledi. İşçilerin asgari ücret alacağını dile getiren İlkaya, işe başlayanların bu süre zarfında sigortalı olarak çalışacaklarını kaydetti.

İlkaya, proje sayesinde geçici de olsa insanlara iş imkanı sağlamanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Proje kapsamında daha önce de yine belediyede 154 kişinin daha geçici olarak çalıştığını hatırlatan İlkaya, bu 70 kişinin çalışma süreleri dolduğu zaman işten ayrılacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber