Kredi Yurtlar Kurumu bunu da yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2010 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi Yurtlar Kurumunun kredi geri ödemelerinde yaşatmış olduğu sorunu bir kaç aydır, ziyaretçilerimize sunmaktayız.

Kurum son olarak, son ödeme tarihi Pazar gününe denk gelediği için EFT yapılamayan ve ancak Pazartesi günü ödenebilen kredi yapılandırma işlemini kabul etmedi.

15/7/2009 tarihinde borcunu yapılandıran bir aday, belirlenen borç miktarını 12 eşit taksitte ödeme taahhüdünde bulunmuştur. Ancak, 01.01.2010-31.01.2010 vadeli ödemeyi, 31 Ocak olan son günün pazara denk gelmesi ve kurumun EFT kabul etmemesi dolayısıyla 01 ŞUBAT PAZARTESİ günü yapabilmiştir. Ancak bu ödeme kabul edilmemiş ve borç muaccel hale getirilmiştir.

Oysak, Borçlar Kanunu'nun 77. maddesinde açık bir şekilde; "Bir pazara veya kanunen tatil olarak kabul edilen diğer bir güne tesadüf eden vade kendiliğinden bugünü takip eden tatil olmayan ilk güne geçer." denilmektedir. Adayın kuruma vermiş olduğu taahhütnamede de işbu kanun hükmünü bertaraf edecek bir sözleşme maddesi yer almamaktadır.

Kredi borcunun yapılandıran üyemiz, KYK'nın söz konusu bu işleminin hataen yapıldığını düşünerek yazılı başvuruda bulunmuş ancak bu başvurusu reddedilmiştir. Red işlemi üzerine de Ankara İdare Mahkemesi nezdinde dava açmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber