Ege Üniversitesinde İstiklal Marşı tartışması!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2010 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesinin (EÜ) Bornova Yerleşkesi'nde bir grup öğrenci, İstiklal Marşı'nı okudukları sırada kafede oturan bazı öğrencilerle tartışarak, masa ve sandalyelerin üzerine çıkıp marşı tekrar söyledi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla Bornova Yerleşkesi'ndeki Gıda Mühendisliği binası önünde toplanan bir grup öğrenci, ellerindeki pankartlarla slogan atarak öğrenci yurtlarına doğru yürümeye başladı.

Gıda Kafe önünde duran grup adına basın açıklaması yapan bir öğrenci, İstiklal Marşı'nın Türk milleti için taşıdığı manevi önemi anlattı.

İstiklal Marşı'nın etkisizleştirilmeye çalışıldığını öne süren öğrenci, "Biz bir kıvılcımız. Ancak bilinmelidir ki küçük kıvılcımlar sö nmüş volkanlardan daha etkilidir" dedi.

Açıklamanın ardından marşı okuyan gruptakiler, bu sırada Gıda Kafe'de bazı öğrencilerin oturduğunu görünce tepki gösterdi.

Öğrencilerle tartışan eylemciler, kafedeki masa ve sandalyelerin üzerine çıkarak İstiklal Marşı'nı bir kez daha okudu.

Bu arada, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönüm ü dolayısıyla İletişim Fakültesi binası önünde toplanarak Gıda Fakültesine doğru yürümek isteyen karşıt görüşlü başka bir öğrenci grubu, olay çıkma ihtimali nedeniyle polislerin aldığı önlem sonucu engellendi.

Gıda ve İletişim fakülteleri önündeki öğrenci grupları dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber