Savcı ile tartıştıktan sonra gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'nın Suluova ilçesinde dün gece rapor verme meselesi yüzünden savcı ile tartıştıktan sonra gözaltına alınan doktor, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Suluova Devlet Hastanesi'nde dün gece hırsızlık zanlısı bir bayana hamile raporu verilmesi yüzünden Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Tercan ile tartışan Acil Servis Doktoru Hacer Türk gözaltına alınmıştı.

Mahkeme sonrası basın açıklaması yapan Doktor Hacer Türk, savcı ve polisin nasıl rapor vermesi gerektiği konusunda kendisine baskı yaptıklarını dile getirerek, "Bu bir hukuksuzluktur. Hırsızlık zanlısı bayana ben geçici rapor verdim, fakat bebeğe bir şey olur şüphesi ile kat'i rapor vermek istemedim. Kadın doğum uzmanımıza ulaşmaya çalıştım, ama olmadı. Ben rapor vermeyince gözaltına alındım." dedi.

Doktor Hacer Türk'ün eşi Sadık Türk ise bu olayın bir hukuksuzluk olduğunu belirterek, peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Sağlık Emekçileri Sendikası Amasya Şube Başkanı Recep Karabek de sağlık çalışanlarının nasıl baskı altında olduğunu bu olayla daha net oraya çıktığına değinerek, "Bu olay tamamen hukuk dışı. Sendikalar olarak bu olaya sessiz kalmayacağız. Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Yarın bu konu ile alakalı detaylı açıklama yapacağız." şeklinde konuştu.

Bu arada hırsızlık zanlısı bayanın 8 aylık hamile olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber