Okuldan bu kez cenaze arabasında çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2010 16:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Güngören'de meydana gelen tramvay kazasında hayatını kaybeden Denis Tekin'in cenazesi helallik alınmak üzere öğrenim gördüğü Kemal Hasoğlu lisesine getirildi. Arkadaşları, bir gün önce gülerek çıktığı okula bu kez yeşiller içinde sarılı tabutla gelen Denis'i gözyaşları içinde son kez okuldan uğurladı. Bahçelievler Kaymakamı'na tepki gösteren öğrenciler yol kapatarak protesto gösterisi düzenledi.

Dün akşam okul çıkışı tramvay yolundan geçmek isterken geçirdikleri kazada hayatını kaybeden Denis Tekin ve İrem Gürsoy'un eğitim gördüğü Kemal Hasoğlu Lisesi'nde hüzün hâkimdi. Sabah saatlerinde sakin görünen okulun önü öğlen saatlerine hareketlenmeye başladı. Hayatını kaybeden öğrencilerin arkadaşları pankartlar ve üzerinde "Başarılarınızın devamını dileriz" yazılı pankartlarla okul önüne geldi. Bir süre okul önünde bekleyen öğrenciler ardından okul yönetimi ve Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir'in talimatıyla okulun içine alındı. Ardından okul müdürü ve Kaymakam öğrencileri sakinleştirmek için konuşma yaptı. Kaymakam Cinbir'in sözlerini öğrenciler alkışla protesto etti. Konuşmaların ardından öğrenciler okul bahçesinden çıkan öğrenciler silah çelengi kazanın olduğu yere bırakarak yolu trafiğe kapattı. Bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler ardından sinyalizasyon sistemi bulunan tramvay durağına kadar yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında veliler ve bazı öğretmenler öğrencilere alkışlarıyla destek verdi. Burada da bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler slogan atarak okul bahçesine gruplar halinde dağıldı.

Protesto gösterisinin ardından kazada hayatını kaybeden Denis Tekin'in cenazesi helallik alınmak üzere Kemal Hasoğlu Lisesi'ne getirildi. Cenazeyi Denis Tekin'in sınıf arkadaşları gözyaşları ile karşıladı. İmam'ın dua ve helallik istemesinin ardından Denis Tekin dualarla okuldan son kez uğurlandı. Arkadaşları Denis'in tabutla okul bahçesinden çıktığı sırada gözyaşlarına boğuldu. Bazı arkadaşları ise baygınlık geçirdi. Denis Tekin'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi İskenderun'a götürüldü.

Cenazenin okula getirildiği sırada çok sayıda Çevik Kuvvet Ekibi'nin güvenlik önlemi aldığı görüldü. Öğrencilerin tekrar gruplar halinde dışarı çıkması da polis tarafından engellendi. Dua eden imamın da sakin olmaları telkiniyle öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber