Sağlık Bakanlığı, 4 dizinin senaristi ile anlaştı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Mart 2010 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİTHAT YURDAKUL Trabzon

Sağlık Bakanlığı, dizi film yapımcıları ve senaristleriyle işbirliği yaparak, televizyon izleyicisini içki, sigara ve şişmanlıktan korumak için dizi filmlerden mesaj verecek.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, dün Trabzon'da temaslarda bulundu.

Senaristler bakanlıkla temasta

Gazetecilerle de sohbet eden Akdağ, kısa süre önce İstanbul'daki dizi yapımcıları ve senaristlerle bir araya geldiğini, senaristlerden vatandaşların sağlık yaşaması için yardım istediklerini belirtti.

Akdağ, dizi izleyicilerinin şişmanlık, sigara, hareketsiz yaşam, doğru beslenmeme ve alkol kullanımından korunmaları konusunda görüştüklerini, alınan karar çerçevesinde senaristlerin bakanlıkla temas halinde olacağını söyledi. Akdağ, bürokrasinin ortadan kaldırılmasının sağlık açısından yararlı sonuçlar vereceğini, bakanlık ve yapımcılarının kuracakları ortak bir internet sitesi üzerinden de sağlık konusunda vatandaşları bilgilendireceklerini söyledi.

?Yanlış bilgilendirme var'

Akdağ, dizilerde sağlık hizmetleriyle ilgili bazı yanlış bilgilerin de verildiğini ifade ederek şu örnekleri verdi: ?Solunum tüpü çıkarılan hasta, yatağından kalkıp yürüyor. Gerçekte böyle bir şey mümkün olmaz. Başka yanlış bilgilendirme de ambulanslar konusunda. Dizilerde hastaneye yanaşan ambulansa hastanedeki tüm görevliler dışarı çıkarak müdahale ediyor. Ama bu da gerçekleri yansıtmıyor.?

Bakanlığın ?sağlıklı hayat' konusunda uzlaştığı diziler arasında Ezel, Aşk-ı Memnu, Bahar Dalları ve Kurtlar Vadisi bulunuyor. Kavak Yelleri ve Parmaklıklar Ardında dizilerinin senaristleriyle de yakın zamanda görüşeceği öğrenildi.

Yörenç: Bakanın yanında denedik

Aşk-ı Memnu ve Yaprak Dökümü dizilerinin senaristi Ece Yörenç: Çarşamba günü Beşiktaş'ta bakanla öğle yemeğinde bir araya geldik. Bakanlığın kampanyalarını konuştuk. Dört madde üzerinde durdular. Bir tanesi temiz hava sahası, bir tanesi el yıkama alışkanlığı ile ilgiliydi. Bizim için en önemlisi, 184 direkt acil hatları. Bir doktora uluşılabiliyor. Hatta bunun ufak bir uygulumasını yaptık. Senarist olduğumuzu söyledik, bir arkadaşımız aradı, bir soru sorduk ve anında cevap verdiler. Bakanın yanımızda olduğunu bilmiyorlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber