Sahilden izinsiz kum alan belediyeye 13 bin TL ceza kesildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2010 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz sahilinde hazine arazisinden izinsiz kum aldığı gerekçesiyle ilçe belediyesine, Özel İdare Müdürlüğü tarafından 13 bin 25 TL para cezası kesildi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, hazine arazisinden aldıkları kumu halkın yararına parke yol yapımında kullandıklarını söyledi.

Karasu Özel İdare Müdürlüğü'ne yapılan bir telefon ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belediye kamyonlarının sahil kesiminde hazine arazisinden izinsiz şekilde kum aldığını belirledi. Yapılan incelemede, belediye ekiplerinin aynı gün sahilden 50 kamyon kaçak kum aldığı tespit edildi. Bunun üzerine sahilden izinsiz kum alan belediyeye, İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından 13 bin 25 TL para cezası kesildi.

Karasu Özel İdare Müdürü Metin Yıldırım, ister kamu kurumu, ister özel kişiler olsun, sahilden İlçe Denetim Komisyonu'nun izni olmadan kum almanın yasak olduğunu söyledi.

İlgili yasanın, doğanın ve özellikle kıyıların korunması için katı hükümler getirdiğine dikkat çeken Yıldırım, "Sahilden İlçe Denetim Komisyonu izni olmadan kum almak yasaktır. Bu yasağın içine belediyeler de giriyor. Belediye aldığı kumu hizmet amaçlı olarak kullanıyor olabilir. Ama durum değişmiyor. Değişik zamanlarda sahilden ve kum ocaklarında ruhsat sahası dışında kum alan çeşitli firma ve kişilere 690 bin TL'ye varan cezalar kestik. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz. Mücavir alan içinde polis, dışında ise jandarma bu konuyu sıkı şekilde takip ediyor. Kimse iş işten geçtikten sonra eyvah demesin." diye konuştu.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise hazine arazisinden izinsiz kum aldıklarını doğruladı. Sahilden aldıkları kumu kamu yararına kullandıklarını kaydeden İspiroğlu şunları söyledi: "Kumu parke yol yapımında halkın yararına kullanıyorduk. Belediyenin imkanları çok kısıtlı. İller bankasına 105 milyon tl borç var. Bu yolları nasıl yapacağız? Aldığımız kumla Anadolu ve Karasu Liselerinin yolunu yaptık."

Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği'ne göre, kesilen ceza ödenmediği takdirde icra yoluyla tahsil edileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber