Başbuğ: İstifa ile kimseyi sevindirmeyeceğiz

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 15 Mart 2010 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, terör konulu uluslararası sempozyum nedeniyle verilen resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ANKARA - Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara'daki terör zirvesi nedeniyle düzenlenen resepsiyonda açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbuğ, TSK'nın en zor dönemlerden birini geçirdiğini belirterek, "Ama aynı zamanda en disiplinli dönem" dedi.

Her kurumda olduğu gibi TSK içinde de hata yapanların olacağını söyleyen Başbuğ, "Bireysel hatalar kuruma mal edilmez" ifadesini kullandı.

Muvazzaf ve emekli askerlerin içinde olduğu soruşturmalar hakkındaki soruya Başbuğ, "TSK'yı yıpratmak doğru değil. Emekli personel ile muvazzafları birbirinden ayıramayız", istifa sorusuna ise, "İstifa ederek kimseyi sevindiremeye niyetimiz yok" yanıtını verdi.

Genelkurmay Başkanı, önce Diyarbakır'da ardından da İstanbul'da yaşanan tribün olaylarının da sorulması üzerine, "Diyarbakırspor ligde kalsın isteriz" dedi.

Kozmik Oda'da yapılan incelemeler ve savcılıktaki belgelerin istenip istenmediği konusunda Başbuğ, "Orada ne olduğunu biliyoruz, istemeye gerek yok" şeklinde konuştu.

Ankara'da mühimmat yüklü kamyonun polis tarafından durdurulmasına neden olan ihbar mektubu hakkında, "Kabul etmek mümkün değil" diyen Başbuğ, "Nevruz'da Güneydoğu'da kanlı olaylar iddiası kabul edilemez" diye konuştu.

Görev süresinin Ağustos ayında dolacağı hatırlatmasına da, Genelkurmay Başkanı, "Son dakikaya kadar 100 yıl daha varmış gibi çalışacağım" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber