'Bakanlar ve işadamları toplanıp Okey oynardık'

Haber Giriş : 14 Şubat 2005 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Üst, işadamı Selçuk'un ofisine bakanlar ve işadamlarıyla yemek yiyip okey oynamaya gittiğini, başka amacı olmadığını söyledi BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepçi, işadamı İbrahim Selçuk'u milletvekillerinin danışmanı sandığını, bu nedenle ihalelerle ilgili bilgileri ona verdiğini açıkladı.

Enerji Bakanlığındaki bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan kilit isimler, savcılık ve mahkemedeki sorgusunda verdikleri ifadelerde çarpıcı bilgiler aktardılar. SABAH'ın edindiği bilgilere göre, soruşturmanın kilit isimlerinden Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst, CHP'den AK Parti'ye geçen Ağrı Milletvekili Cemal Kaya'nın ismini verdi. Üst, Karkamış Barajı Hizmet Yoluyla İşletmesi İhalesi'nde komisyon başkanlığı yaptığını, Cemal Kaya'nın bu ihaleyle ilgilendiğini belirterek, bakanlıktan ve siyasilerden yoğun baskılar gelmesi nedeniyle bu ihalenin yapılmadan iptal edildiğini anlattı. Üst, Kaya'ya, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu lisansı olmaması halinde ihaleye giremeyeceği uyarısında bulunduğunu, Kaya'nın lisansı olduğunu söylediğini, ancak EPDK'dan gelen raporda lisansı olmadığını öğrendiklerini kaydetti.

AKSA'DAN OTEL DAVETİ
Üst'ün, AKSA jeneratör üretim fabrikasının sahibi Cemil Kazancı'yı ise 1998'den beri tanıdığını, İstanbul'da kaldığı otellerin faturasının AKSA adına kesildiğini kabul etti. Ancak gerekçesini, otellerde AKSA'ya yüksek oranda indirim yapılması olarak gösterdi, faturayı AKSA adına aldığını, ama bedelini daha sonra ödediğini kaydetti. Üst, Uluslararası Enerji Fuarı için İstanbul'a gidişinin ise, AKSA'nın daveti üzerine gerçekleştiğini, davetli olduğu için otel masraflarını ödemediğini belirtti. Genel Müdür Yardımcısı Üst, tutuklanan Ezgi İnşaat'ın sahibi İbrahim Selçuk ile 1992'de tanıştıklarını anlattı. Selçuk'tan 1 çeyrek, 1 yarım altın aldığını söyleyen Üst, bir düğünde altın takması gerektiğini, ancak altın alacak vakti olmadığını, kuyumcu tanıdığı olduğunu bildiği için Selçuk'tan istediğini, parasını da verdiğini kaydetti. Üst'ün, İbrahim Selçuk'un bürosuna sık sık gitmesine açıklık getirirken ise, özel bir amaçla değil, bakanlar, milletvekilleri ve işadamlarıyla yemek yiyip, okey oynamak için, haftada bir gittiğini anlattı.

UNUTKANLIK HASTALIĞI
Üst, Fernas Şirketi'nin sahibi Muzaffer Nasıroğlu ile zaman zaman görüştüğünü belirtirken ayrıntıları hatırlamadığını belirtti. Avukatı Murat Demir'in uyarısı üzerine Üst, unutkanlık nedeniyle tedavi olduğunu belirterek, savcılığa reçete verdiğini, bazı konuları ilaç aldıktan sonra hatırladığını kaydetti. Üst'ün savcılıkta hatırlayamadığı Roleks saat için, ilaç aldıktan sonra İmaj Radyo'nun sahibinin hediyesi olduğunu söylediği öğrenildi. BOTAŞ Hidroelektrik santrallerinden sorumlu Daire Başkanı Fuat Kutsal'ın da, Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst'e telefonla, beş santral ihalesinden büyük hacimli olan Özlüce Santrali işini, "deneyimli" bir şirketin almasının iyi olacağını söylediğini, EMBİ şirketini önerdiğini kabul etti. BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepçi ise, Selçuk'u "milletvekili danışmanı" sandığını, Selçuk'un birkaç milletvekilinin ismini vererek kendisini telefonla aradığını, "milletvekilleri istiyor" diye düşünüp, ona ihalelere katılacak firmalarla ilgili bilgi verdiğini anlattı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber