Polis değil taksici hak etmiş!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Mart 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

`Saadet öğretmen eve kaçmak istedi, başaramadı'

Savcılığa dilekçe vermesine rağmen korunmayan Saadet Öğretmen'i öldüren katili yakalayan polise ödül verilmişti. Ancak katilin zaten teslim olmaya gittiği ortaya çıktı. Bir taksici, ?Katil emniyete gitmek istedi, ben de gösterdim. Hali çok şüpheliydi, gidip polislere ihbar ettim? dedi...

Ardahan Göle'de, anaokulu öğretmeni Saadet Ulus'u bıçak ve satırla öldüren Yalçın Algan 'ın ?ödüllü yakalanma öyküsü? tam bir fiyasko çıktı. C uma günü Ulus'u kaldığı evin girişinde öldüren Algan, cinayetten 45 dakika sonra yakalanınca, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, ?Katil zanlısının bu kadar kısa süre içerisinde yakalanmış olması büyük bir başarıdır? diyerek polis memurlarını takdirname ve birer altınla ödüllendirmişti. Eleştirilere neden olan bu ödüllendirmenin yankısı sürerken dün ortaya çıkan bir tanık, Vali Tekmen'in ?Büyük bir başarı? olarak lanse ettiği yakalama efsanesini çürüten açıklamalarda bulundu.

?Bana Emniyet'i sordu'

Göle'de taksicilik yapan Turgay Cabak, olay günü taksiyle durağa giderken yol üstünde, telaşlı halleriyle dikkat çeken birinin kendisini durduğunu belirterek, şunları anlattı: ?Onu almak için durdum. Eğilip pencereden, 'Emniyet'e gideceğim'deyince, elimle polis merkezini göstererek, 'Bak işte orada' dedim. Polis merkezi de görünüyordu, 50 metre mesafe ya vardı ya yoktu. Üzerinde kan lekesi gibi bir şey görmedim. Fakat panik içindeydi, şüphe çekiciydi. O giderken ben de gaza basıp az ilerideki iki trafik polisine haber verdim. Onlar adamı alıp merkeze götürdü.?

O da doğruladı

Göle Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan katil zanlısı Yalçın Algan da, taksicinin söylediklerini doğrular nitelikte ifade verdi: ?Cinayetten sonra teslim olmak amacıyla karakola yöneldim ancak karakolu geçtiğimi ileride Göle Taksi'ye ait bir taksiciden sorduğumda öğrendim. Karakolun geride kaldığını söyleyince geri dönerek karakola doğru hareket ettim. Trafik polisleri beni çevirip kimlik sordu. 'Zaten ben de karakola gidiyorum' dedim.?

CİNAYETİ ANLATTI

Saadet'i 1 ay izledim sonra satırla doğradım!

Yalçın Algan, tüyler ürperten cinayeti Göle Sulh Ceza Mahkemesi'nde soğukkanlı bir şekilde anlattı: ?Saadet Ulus'la, 2006'da bir internet forum sitesinde tanıştık. 2009 Aralık ayına kadar ilişki yaşadık. Daha sonra başka biriyle ilişkisinin olduğunu öğrenince aramız bozuldu. Onun tayini Göle'ye çıkınca peşinden gidip bir otele yerleştim. 1 bay boyunca her gün gözetledim. İlişki yaşadığı adamla birlikte gördüm. Olay tarihi sabah saat 06.30'da Saadet'in evinin önüne geldim. Apartmanın giriş kısmı olan hole girdim. Yanımda sürekli taşıdığım satır ve bıçağı hemen apartmanın içinde kenara bıraktım. Saadet aşağı indi, 'Aşkım biraz beni dinle. Bir aydır da buradayım. Konuşmama müsaade et' dedim. Saadet bağırmaya başladı. Apartmandakilerin ve dışarıdakilerin duyup hareketlenmesi üzerine satır ve bıçağı bıraktığım yerden alarak Saadet'e vurmaya başladım. Kaç defa ve neresine vurduğumu hatırlayamıyorum. Pişmanım.?

Savcı ve vali suskun

Saadet Ulus'un, ?Beni koruyun? diyerek, 3 sayfalık dilekçe ile başvurduğu Göle Savcısı Mustafa Erdoğan, dün de suskunluğunu korudu. Önceki gün, ?Saadet Ulus'un şikayeti üzerine neden Emniyet'e bir koruma talebinde bulunmadınız?? şeklindeki sorularımıza, ?Yanıt yok? diyen Erdoğan, dün de, ?bir köyde keşifte olduğu gerekçesi? ile telefonlarımıza çıkmadı. ?Ulus'un korunması için hiçbir resmi talep yok? diyen Ardahan Valisi Mustafa Tekmen de, defalarca aramamıza rağmen cevap vermedi.

Seyhan SEVİNÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber