Sivas'ta astsubay gözaltında

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mart 2010 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR merkezli çete operasyonunda dün gözaltına alınanlardan birinin Sivas'ta Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay İ.G. olduğu öğrenildi. Astsubay İ.G. görevli olarak gittiği Balıkesir'de polis ekiplerince gözaltına alınıp İzmir'e gönderildi.

9 ilde hastanelerin güvenlik hizmeti ihaleleri ve malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine İzmir Özel Yetkili Savcının başvurusuyla, Özel Yetkili İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama ve yakalama kararı doğrultusunda dün İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Kayseri, Kars, İstanbul, Ankara, Antalya ve Sivas illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 30 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında Sivas İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan ve Ergenekon zanlılarından Eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu ileri sürülen Astsubay İ.G'nin evinde ve jandarmadaki odasında arama yapıldı. Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramada İ.G.'nin evinde ve iş yerinde bulunan bir çok dijital malzeme ile bilgisayar kasalarına el konuldu.

Evinde arama yapılan Astsubay İ.G.'nin dış görev için Balıkesir'de olduğunun belirlenmesi üzerine, bu ilde gözaltına alındıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü İzmir'e gönderildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber