23 Mart 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İrlanda Cumhurbaşkanı McAleese, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül tarafından resmi törenle karşılanacak. Gül ve Mc Aleese'nin baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından iki cumhurbaşkanı ortak açıklama düzenleyecek. McAleese daha sonra Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konutta, TBMM Başkanı Şahin ile ise Meclis'de görüşecek ve Cumhurbaşkanı'nın kendisi onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak. (10.45/11.15/12.15/13.30/15.10/20.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hakan Kodal'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (15.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Stanford Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerini Resmi Konut'ta kabul edecek. (15.30)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'dan oluşan heyet, TOBB, TİSK, Hak-İş ve Memur-Sen'e ziyaretlerde bulunacak. (11.00/14.00/15.00/17.00)

TBMM'de sırasıyla MHP, AK Parti, BDP ve CHP Grup toplantıları gerçekleşecek. (10.30/11.30/12.30/13.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Filipinler Dışişleri Bakanı Alberto Romulo görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyecekler. (11.00/12.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basın toplantısı düzenleyecek ve ardından KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile makamında görüşecek. (09.00/16.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Ticaret Bakanı Sinan Çelebi'yi kabul edecek. (10.00)

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Partisinin Gençlik Kolları'nın düzenlediği programa katılacak. (10.30)

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, TİSK'i ziyaret edecek. (16.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'teki makamında Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ı kabul edecek. (14.00)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen 'Dünya Meteoroloji Günü' kutlama programına katılacak. Programda, Meteoroloji ile AVEA arasında Meteorolojik Bilgi Servisi protokolü imzalanacak (09.00-11.00-11.30)

Geçen yıl Antalya'da kaldıkları otelde içtikleri sahte içkiden zehirlenerek ölen 3 Alman gencinin davasına devam edilecek. (10.00)

Ünlü tatlı markası Özsüt, Fransa'nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliğine gidiyor. (09.30)

İTO, Çanakkale Savaşları fotoğraflarından oluşan "Bir Hürriyet Türküsü" adlı albümün tanıtımını yapacak. (12.00)

Medyada kaliteyi artırmak amacıyla çeşitli gazetecilerin ve medya yöneticilerinin girişimleriyle kurulan "Medya Derneği", Four Seasons Hotel'de düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılacak. (10.00)

Karşıyaka Belediyesi tarafında işten atılan Kent A.Ş. işçilerinin davası görülmeye devam ediliyor. (10.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yaşlılara akşam yemeği verecek. (19.00)

Dünyaca ünlü keman virtüözü Farid Farjad, 2010 Türkiye Turnesi kapsamında ilk konserini Antalya'da verecek. (20.00)

Yaşlılar haftası nedeni ile Belediye Huzurevi ve Sosyal hizmetler Müdürlüğü Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlıları Vali Şahabettin Harput'u ziyaret edecek. Vali Şahabettin Harput da yaşlılara öğle yemeği verecek.(10.00-12.00)

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması' bölge sergisi 23-25 Mart 2010 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlık binasında açılacak.

Erzurum'da 17 sivil toplum örgütü kurulması kararı çıkan ikinci üniversite ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

Melikşah Üniversitesi TÜBİTAK Bölgesel proje yarışmalarına ev sahipliği yapacak. Projeleriyle eleme yarışmalarına katılan öğrenciler, bir hafta boyunca projelerini üniversitede sergileyecek.

Sanatçı Ozan Hamza Can, hayatını helikopter kazasında kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için hazırladığı 'Neredesin Koca Reis' adlı albümünü tanıtacak.

Gediz Üniversitesi tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Prof. Dr. Üstün Dökmen'in katılacağı "Ailede ve okulda kaliteli iletişim" semineri düzenlenecek. (13.00)

Sultan Kösen İsviçre'ye davet edildi. İsviçre de yaşayan Süryani asillı Türk vatandaşı Edip Mete, Guines Rekorlar Kitabı'na giren Mardin'li Sultan Kösen'i İsviçre'ye davet etti. Sultan Kösen'nin gidiş geliş masraflarını ödeyeceklerini belirten Edip Mete Mardin'i İsviçre'de Sultan Kösen ile tanıtacaklarını söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'ın düzenlediği Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması sergisi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu sergi salonunda yapılacak. (11.00)

Dünya Ormancılık Günü, Dünya Su Günü ve Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri çerçevesinde Samsun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, İl Genel Meclisi Hatıra Ormanı oluşturulması için ağaçlandırma töreni yapacak. (14.00)

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) yeni açılan Tüp Bebek Merkezi hakkında Kadın Doğum Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Alper, bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. (14.00)

Trabzon'da tarihi yapıların bulunduğu Ortahisar bölgesinin tarihi dokusuyla turizme kazandımak için hazırlanan rolöve çalışmalarına başlanacak. Çalışmalar Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve uzman ekiplerin de katılacağı törenle başlatılacak. (14.00)

AVRASYA FEED

Özbekistan'da Nevruz kutlamaları bugün yapılacak. Ülkede etkili olan yağışlar nedeniyle Nevruz etkinlikleri bu yıl, 23 Mart'a ertelenmişti.

Kırgızistan'da düzenlenen geniş katılımlı 'Birlik Kurultayı'nda ülkenin sorunları masaya yatırılıyor.

Ukrayna'da faaliyet gösteren Türk işadamları, örgütlenmeye devam ediyor. İş adamlarını bir çatı altında toplayan Türkiye - Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) 4'üncü şubesini ülkenin önemli ticaret merkezlerinden biri olan Hmelnitskiy'de kentinde açtı.

SPOR

Tedavi gördüğü Bursa Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybeden Galatasaray eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın yakınlarına taziye ziyaretlerinde bulunulacak. Canaydın'ın yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

Beşiktaş, Eskişehirspor maçının hazırlıklarına yapacağı antrenmanla devam edecek. (11.00)

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, son günlerde yaşanan ve futbol kamuoyunda gündem oluşturan konularla ilgili bir açıklama, bilgilendirme ve görüş belirtmek için basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Beşiktaş'ın golcü ismi Bobo, sponsoru Lotto'nun organizasyonuna katılarak basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (14.30)

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, kendi oyunlarını sahaya yansıttıkları taktirde yenemeyecekleri takımın olmadığını söyledi. Hacısalihoğlu, Galatasaray galibiyetinin de daha anlamlı olması için perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacakları Antalyaspor'u da yenmeleri gerektiğini ifade etti.

Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Türkiye 3. Futbol Ligi Yükselme Grubu'nda lider olan Balıkesirspor'u Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri'nde ziyaret ederek futbolcularla görüşecek. (11.15)

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kendisine bağlı okullarda 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin katılacağı 'İlkadım Öğrencileri Türkiye'nin Euro 2016 Adaylığını Destekliyor' isimli futbol şenliğinin açılışını Samsunspor Ali Alanyurt tesislerinde gerçekleştirecek. (11.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber