Ereğli'de mazot yolsuzluğu: 16 gözaltı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mart 2010 13:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iş makinası, kamyon ve diğer resmi araçlar için İl Özel İdare şantiyesine alınan mazotu, piyasaya satarak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte, bugün saat 05.00'te, İl Özel İdare şantiyesi ve daha önce belirlenen bazı adreslere baskın yaptı.

Operasyonda, aralarında şantiyede çalışan İl Özel İdare personeli ile bazı özel halk otobüsü ve şehirlerarası otobüs firmalarında çalışanların da bulunduğu 1'i kadın 16 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, mazot yolsuzluğuna ilişkin ele geçirilen fatura, tutanak ve diğer dökümanlara el konuldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin, ilçede kardan kapanan köy yollarını açma ve yol yapımı gibi işlerde çalışan iş makinaları ve kamyonlar ile diğer resmi araçların kullanması için alınan mazotu, piyasaya sattıkları belirlendi. Şantiyedeki tankerden daha çok özel halk otobüsleri ve şehirlerarası yolcu otobüslerine sattıkları mazotu, düzenledikleri belgelerle resmi araçlarda kullanılmış gibi gösteren şüphelilerin bu şekilde devleti zarara uğrattıkları tespit edildi.

Şüphelilerin, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber