Erdoğan: 1 trilyon dolar milli geliri yakalayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2010 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişiklik paketi konusunda muhalefete yönelik olarak, "Bizim hiçbir ön yargımız yok, hiçbir ön kabulümüz yok. Beraber olalım istiyoruz. Hafta sonuna kadar bekleyeceğiz. Verdiler, verdiler. Geldiler, geldiler. Desteklerini, katkılarını sundular, sundular. Sunmadıkları takdirde Parlamento'ya sunacağız ve ondan sonra da söz ve kararın sahibi olan milletimize gideceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, Türkiye'ye 7.5 yılda çok şey kazandırdıklarını, ama en önemlisi de Türkiye'ye özgüvenini yeniden kazandırdıklarını kaydetti. Bugün tam bir sinerji, işbirliği, uyum ve koordinasyon içinde Türkiye'nin kalkındığını ve büyüdüğünü belirten Erdoğan, Türkiye'nin 7.5 yıl öncesine göre çok daha bayındır, çok daha mamur bir ülke haline geldiğini söyledi. Ulaşılamaz gibi, hayal, rüya gibi görünen birçok hedefin bugün gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz ulaştığımız bu konumu da asla yeterli görmüyor ve bu yolda gayretlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz" dedi.

"1 TRİLYON DOLAR MİLLİ GELİR"

Ekonomideki ilerlemeler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, "Ülke olarak, memleket olarak kendimize inandığımızda her türlü engeli aşıyoruz. 1 trilyon dolar milli gelir asla Türkiye için hayal değil, Türk milleti için hayal değil. İnşallah bunu başaracağız. 500 milyar dolar ihracat, 500 milyar dolar ithalat hayal değil. Bunu yakalayacağız. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, 2023'te inşallah Türkiye dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yerini alacak" diye konuştu.

Türkiye'yi her alanda büyüteceklerini, özellikle demokrasi noktasında bölgesinin yıldız ülkesi haline getireceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Değişim kolay değildir. Değişim güçlü bir irade ister, cesaret ister, azim ve kararlılık ister. Değişim, değişime direnenlere karşı direnç ister. Sağduyu ister, sabır ister. Benim aziz milletim tarih boyunca her zaman değişimin yanında oldu. Her zaman değişime açık oldu. Bu millet değişiklikleri çok çabuk benimsedi, çok çabuk özümsedi ve kendisini yeni şartlara çok çabuk uyarladı. Türkiye yerinde sayabilecek bir ülke değildir. Dünya değişirken, bilim, teknoloji gelişirken, insan hakları ve demokrasi standartları gelişirken Türkiye bunu tribünlerden izleyemez. Türkiye tüm bunlara seyirci kalamaz. Türkiye ilerlerken kurumlar yerinde sayabilir mi? Ekonomi büyürken demokrasi yerinde sayabilir mi? Eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, enerjide Türkiye dünyayla yarışırken adalette, insan haklarında yerinde durabilir mi? On yıllardır sanal tehditlerle, asılsız tehditlerle, aslı astarı olmayan tehditlerle bu ülkede değişim engellendi ve ertelendi. Demokrasi benim ülkeme, benim milletime çok görüldü ve azar azar verildi. İnsan hakları, özgürlükler benim insanıma çok görüldü. Ekonomik refah benim ülkemden esirgendi. Artık daha fazla erteleyemeyiz, daha fazla geciktiremeyiz. Bu millet her şeyin en iyisini hak ediyor, her şeyin en iyisine layık. Hiç ertelenmeden, hiç geciktirilmeden Türk milleti bunlara kavuşturulsun istiyoruz."

"KATKI SUNMAZLARSA MİLLETE GİDECEĞİZ"

Anayasa'da gerçekleştirmeyi planladıkları değişikliklerin büyük bir Türkiye'nin, güçlü, itibarlı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye'nin önünü açacağını ve yoldaki tüm engelleri ortadan kaldıracağını belirten Erdoğan, toplumun bütün kesimlerinin bu noktada büyük bir ihtiyaç hissettiklerini gördüklerini ve bildiklerini söyledi. Herkesin Anayasa'dan şikayetçi olduğunu ve değişmesini istediğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz de diyoruz ki işte fırsat. İşte o değişim zamanı bugün. Gelin hep birlikte bunu yapalım. Bunu söylüyoruz. 'Ne olur katkınızı verin' diyoruz. 'Ne söylüyorsunuz, ne istiyorsunuz?' Söyleyin diyoruz. 'Bunu da bu paketin içine koyalım' diyoruz. 'Bunu siz yaptığınıza göre biz burada yokuz' diyor. 'Biz yapmıyoruz yahu. Gel beraber yapalım' diyoruz. Bizim hiçbir ön yargımız yok, hiçbir ön kabulümüz yok. Beraber olalım istiyoruz. Hafta sonuna kadar bekleyeceğiz. Verdiler, verdiler. Geldiler, geldiler.

Desteklerini, katkılarını sundular, sundular. Sunmadıkları takdirde Parlamento'ya sunacağız ve ondan sonra da söz ve kararın sahibi olan milletimize gideceğiz."

Daha sonra hastanenin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, hastanenin içini gezerek, hastalarla görüştü.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast ihbarı iddialarının ardından koruma sayısının artırıldığı gözlendi. Açılışın yapıldığı hastane çevresinde konuşlanan keskin nişancıların sayısında da artış görülürken, Ankara polisi de çevik kuvvet ile Başbakanlık korumalarına destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber