Durak ve bürokratlarına seçim soruşturması

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Mart 2010 18:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen'in de aralarında olduğu 8 kişi "seçim kanununa muhalefet" iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde inceleme yapan İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yerel seçimden önceki süreçte, "seçim kanununa muhalefet" iddiasıyla rapor hazırladı.

Hazırlanan rapor doğrultusunda Genel Sekreter Hasan Gülşen, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Kültür Sanat Daire Başkanı Necati Sultan, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Fen İşleri Daire Başkanı Nermin Akray, eski Altın Koza AŞ Genel Müdürü Fevzi Acevit, belediyenin aylık olarak yayımladığı Önce Adana Gazetesi'nin İmtiyaz sahibi Necmettin Uçar ve gazetenin eski imtiyaz sahibi Selahattin Sekin, Cumhuriyet Savcısına ifade verdi.

Genel Sekreter Hasan Gülşen, ifadesinin alınmasından sonra adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

"Seçim kanununa muhalefet" iddiasıyla ifade vermek üzere adliyeye geldiğini belirten Gülşen, "Açıklanacak bir şey yok. Adalet tecilli edecek" dedi.

Eski Altın Koza AŞ Genel Müdürü Fevzi Acevit ise, "Aytaç Durak'ın seçimini finanse etmek için belediye imkanlarının kullanıldığına ilişkin iddialar ortaya atılmıştı.

Bütün bu seçim kampanyası süresince de bu iddia kullanıldı. Bununla ilgili müfettiş raporuna dayalı Cumhuriyet Savcılığı bilgimize başvurdu" dedi.

Bu arada eski bürokratlardan ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan'ın şehir dışında olduğu için ifade vermeye gelemediği öğrenilirken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın ise yarın aynı kapsamda ifade vermek üzere adliyeye gelmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber