Hakimlere uyarı: Kitap satışlarına aracılık etmeyin

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hakim ve cumhuriyet savcısı ile adliye personelinden, yargı mensuplarının yazdıkları kitapların satışına aracılık etmemelerini istedi.

Çiçek, aksine hareket edenler hakkında disiplin soruşturması başlatılacağını bildirdi.

Alınan bilgiye göre, Bakan Çiçek, cumhuriyet başsavcılıklarına ve bölge idare mahkemesi başkanlıklarına konuya ilişkin genelge gönderdi.

Genelgede, uyarılara rağmen bazı hakim ve cumhuriyet savcıları ile adliye personelinin halen görev yapan veya emekliye ayrılan Yargıtay ve Danıştay üyeleri, daire başkanları, hakim ve cumhuriyet savcılarının yazdıkları kitapların satışına aracılık ettikleri belirtildi.

Hakim ve cumhuriyet savcısının gerek meslektaşlarına gerekse meslekten olmayan kimselere kitap satmasının mesleğe yakışmayacağı vurgulanan genelgede, bu durumun, ilgililerin onurlarını kırıp, itibarlarını gölgeleyeceği, halk ve iş sahiplerinin kendilerine gösterdiği saygı ve güveni sarsacağı kaydedildi.

Hiçbir şekilde kitap satışı yapılmaması ve mevcut kitapların da derhal iade edilmesi istenen genelde, aykırı davrananlar hakkında disiplin soruşturması başlatılacağı belirtildi.

Mynet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber