CHP'nin Anayasa Paketi yok

Haber Giriş : 26 Mart 2010 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili hazırladığı önerilerin Anayasa paketi değil 2 yıl önceki önce ki bölümler olduğu ortaya çıktı.

Televizyonlarda "CHP'nin Anayasa Teklif Paketi" diye açıklanan ve 6 maddede sıralanan önerilerin CHP'nin 21 Aralık 2008 tarihinde gerçekleştirilen parti tüzük ve programındaki bölümler olduğu ortaya çıktı.

CHP'nin Anayasa Değişikliği konusunda herhangi bir paketi bulunmazken bugün CHP Grup Başkan Vekilleri tarafından basına dağıtılan 8 sayfalık metnin "Çağdaş Türkiye için Değişim" başlıklı ve 2 yıl önceki tüzük ve programında yer alan bölümler olduğu anlaşıldı.

CHP'nin iptal olması durumunda Anayasada yapmak istediği değişiklikler programda belirtiliyor. Bunlar arasında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması, hakimler ve savcılar yüksek kurulunda bakan ve müsteşarın bulunmaması, memurlara toplu sözleşmenin yanında görev hakkının yer alması gibi konular yer alıyor.

CHP'nin Anayasa değişiklik talebinde bulunması için 84 imzaya ihtiyaç bulunuyor. CHP'nin 97 milletvekili bulunuyor.


Cumhuriyet Halk Partisi anayasa değişiklik taslağına alternatif olarak 6 maddelik öneri paketi hazırladı.

CHP yönetimi hazırladıkları 6 maddelik alternatif öneri paketini haftaya kamuoyuyla paylaşacak. CHP'nin hazırladığı öneri paketi kitapçığının adı ise "Çağdaş Türkiye için Değişim".

CHP'nin 6 maddelik öneri paketinde HSYK'nın başkanını kendi seçmesi öngörülüyor. Kitapçıkta ayrıca "Anayasa evrensel hukuk normlarında olacak" deniliyor.

CHP'nin öneri paketinde milletvekili dokunulmazlığının kürsüyle sınırlandırılması ve yüzde 10 barajının aşağı çekilmesi de yer alıyor.

Bu arada CHP, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e anayasa değişikliği taslağının anayasa aykırı olduğu ve kabul etmemesi çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber