Akdağ: Hastaneler özelleştirilmeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2010 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, hiçbir hastanenin özelleştirilmeyeceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çankırı Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Celal Kaman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Akdağ, Çankırı Belediyesi ziyaretinde hastanelerin özelleştirileceği yönündeki iddialar hakkında açıklamada bulundu.

Kamu hastaneleri ve kamu sağlık hizmetlerini her geçen gün daha da güçlendirdiklerini dile getiren Bakan Akdağ, Türkiye'de oluşmuş olan özel sektöre de belli bir pay vererek onların vatandaşa hizmet etmelerini sağladıklarını ifade etti. Yerinden yönetime geçmeye çalıştıklarını kaydeden Bakan Akdağ, hiçbir kamu hastanesinin özelleştirilmeyeceğinin altını çizdi.

İshal salgınlarının sebebinin büyük oranda belediyeler olduğunu ileri süren Akdağ, ''Biz bu konu ile ilgili belediyelerle bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Ve geçen sene hiçbir önemli salgın vakası olmadı. Türkiye'de bundan yedi sene önce yılda 20 bin 25 bin tifo vakası görülürdü. Geçtiğimiz yıl görülen tifo vakası 100 civarındadır'' dedi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili de Bakanlığın ciddi çalışmaları olduğunu ifade eden Akdağ, ''Ülkemizden kuduzu defetmeye kararlıyız. Kırım Kongo ile ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşımızın bu konuda kendisini koruması gerek. Evine gittiği zaman kene kontrolü yapmadığı sürece onu da söküp atmak zor'' diye konuştu.

Çalışmalarından dolayı Belediye Başkan Vekili Celal Kaman'a teşekkür eden Bakan Akdağ'a Kaman tarafından ebru hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber