YİBO'da yapılan gece yoklaması sonrası kaybolan Umut, 4 gündür kayıp

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2010 08:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Geçtiğimiz pazartesi gecesi, Uşak Eşme'deki YİBO'da yapılan gece yoklaması sonrası ortadan kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık, 4 gündür aralıksız süren aramalara rağmen halen bulunamadı.

Yaklaşık 30 kilometrekarelik alanda yapılan taramalar henüz sonuç vermezken, aile, ?Devlet okulundan bir çocuk nasıl kaybolur? diye isyan etti.

UŞAK'ın Eşme İlçesi'ndeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) geçen pazartesi günü gece yoklamasından sonra ortadan kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık'ı bulmak için 4 gündür sürdürülen aramalardan hiçbir sonuç alınamadı.

Baba 36 yaşındaki Ercan ve anne 29 yaşındaki Hanım Balık'ın yanı sıra çocuğun akrabaları ve Eşmeliler, arama tarama çalışmalarına katılırken, Uşak ve Afyonkarahisar'dan özel eğitimli köpeklerin de bulunduğu ekipler bölgeye sevk edildi. Okulun yakınındaki sulama göleti de Umut'un içine düşmüş olabileceği ihtimaline karşı kurutulmaya başlandı, su kuyuları arandı.

30 kilometre tarandı

Uşak İl Sivil Savunma Müdürü İsmail Karaalp, 4 gün boyunca toplam 60 kişilik ekiple aralıksız sürdürülen çalışmalarda 30 kilometrekarelik alanın tarandığını, ancak herhangi bir ipucuna rastlanmadığını bildirdi.

Polis, ilçe merkezinde ve okulda, jandarma da yakın köylerde Umut'un izine ulaşmak için sorgulama çalışmalarını sürdürürken, bölgede bulunan küçüklü büyüklü 50'ye yakın suni gölette arama yapmak için Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birliği'ne bağlı dalgıç ekibi de Eşme'ye geldi.

Uzman sorgu ekibi

Uşak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp, bölgeyi didik didik taradıklarını ancak Umut'un izine rastlayamadıklarını belirtti.

Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin de kayıp Umut Balık'ın bulunabilmesi için sorgu konusunda uzman bir ekip oluşturarak ilçeye gönderdiğini söyledi. Şahin, ilçede tam bir seferberlik ilan edildiğini belirtti.

?Biz kime güveneceğiz'

ÇOCUKLARININ kaybolmasının ardından yaşadıkları acıyla büyük sarsıntı yaşayan anne Hanım ve baba Ercan Balık, gelecek sevindirici bir haberi beklediklerini söyledi. Baba Ercan Balık, ?Çocuğumu nasıl kaybettilerse bulsunlar. Günlerdir aranıyor ve bu bölgede oğlumun izine dahi rastlanmadı. Oğlum sanki buhar oldu uçtu. Yetkililerin oğlumu bir an önce bulmasını istiyorum? diye isyan etti. Gözyaşı dinmeyen anne Hanım Balık ise, ?Allah'ını seven bizlere yardımcı olsun. Yetkililer bize hesap versin. Devletin okulundan 10 yaşında bir çocuk nasıl kaybolur? Biz kime güveneceğiz? Okulda hiçbir güvenlik önlemi yok. Çocuğumu bulun benim? diye feryat etti.

Eşme Kaymakamı Selami Kaya, o gün okulda bulunan üç nöbetçi öğretmen ve idareciler hakkında idari soruşturma açıldığını bildirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber