Adana valisi belediye meclisini toplantıya çağırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2010 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adana Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılması dolayısıyla başkan vekilinin seçiminin yapılacağı olağanüstü meclis toplantısının 1 Nisan Perşembe gününe alındığını bildirdi.

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Aytaç Durak'ın "İçişleri Bakanlık makamının onayı ile görevinden uzaklaştırıldığı" anımsatılarak, daha önce 31 Mart Çarşamba günü olarak bildirilen olağanüstü meclis toplantısının, 1 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da "Başkan Vekili seçimi" gündemiyle gerçekleştirileceği kaydedildi.

Bu arada "Soruşturmanın selameti açısından" Aytaç Durak'ın makam odasının mühürlendiği, odada daha sonra inceleme yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan, Durak'ın görevinden uzaklaştırıldığının duyulmasının ardından Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evinin önünde hareketlilik gözlendi. Önce, oğlu Gökhan Durak ve eski Adana milletvekili kardeşi Veli Durak ile yakınları eve geldi.

Daha sonra, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Kaşif Barut, Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş ve Kenan Gündoğdu'nun da aralarında bulunduğu bazı belediye üst düzey yöneticilerinin ve basın danışmanlarının Durak'ın çağrısı üzerine eve geldiği görüldü. Bu kişiler bir süre evde kaldıktan sonra ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber