Memurlardan 'Yaban'lı protesto eylemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mart 2010 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu- Sen Bursa İl Temsilciliği üyesi memurlar ?Yaban' maskelerini takarak yapılan son zamları protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcileri Kanal D'de yayınlanan ?Haneler' adlı eğlence programında yer alan ?Yaban' karakterinin maskelerini takarak basın açıklaması yaptı. Basın toplantısında konuşan İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, ekonomik kriz altında ezilen memurların yabanlaştığını anlatırken, ?Türkiye Kamu- Sen araştırmalarına göre memurların yüzde 24.3'ünün Kurban Bayramı dışında kırmızı et yemediğini, bir memurun ortalama maaşının yüzde 87,46'sını sadece barınma ve gıda harcamalarına ayırdığını söyledi.

Sadece ekonomik değil kurumlarda yaşanan siyasi baskılarında kamu çalışanlarını isyan etme noktasına getirdiğini anlatan Türkoğlu, hükümetin memura 8 yılda verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini öne sürdü. Memurların sefalete itildiğini savunan Türkoğlu, memurların özlük ve sosyal haklarının yanı sıra demokratik haklarının da verilmediğini söyledi.

Memurların karşılaştığı sorunlara isyan ederek ?yabanlaştıklarını' belirten Türkoğlu, ?Yaban karakteri haksızlıklara isyan eden delikanlı bir tiplemedir. Memurlarında kurtuluşu haksızlıklara isyan etmekten geçiyor. Ve memurlar hükümete Yaban gibi haykırarak, ?Yalan söylüyorsun yalan' diyor? dedi.

Basın açıklaması ardından ?Yaban' maskesi takan memurlar, ?Memurumuzu ekonomik krize yenik düşürmedik. Grev, toplu sözleşme ve güvencesi verdik' diyen hükümete, ?Yalan söylüyorsun, yalan. Memur olmayı seviyorum ama bu hükümet beni deli ediyor? diyerek tokat atıp masayı üzerlerine devirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber