Kaymakamın taciz davasında sekretere farklı rapor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mart 2010 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nde Kaymakamlık yaptığı sırada sekreterlerine tacizde bulunmakla suçlanan, daha sonra emekliye ayrılan Z.A.M.Y. hakkında açılan ceza davasına devam edildi. Daha önce Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi tarafından şikayetçi sekreter Ö.T.'nin ruh ve beden sağlığığının bozulduğu yönündeki raporun aksine, bugün mahkemeye Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nden gelen raporda ?mağdurun ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır' denildi. Duruşma karar için ertelendi.

2004 yılında Güzelbahçe Kaymakamlığı'na atanan Z.A.M.Y., 3 yıl burada görev yaptı. Sekreterlerine tacizde bulunduğu iddiaları üzerine Zonguldak Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne atandı, bir süre sonra da emekliye ayrıldı. Biri eski iki sekreteri tarafından cinsel tacizle suçlanan kaymakam Z.A.M.Y., iddiaya göre 2 yıla yakın bir süre özel kaleminde çalışan Ö.T.'yi, tacize varan iltifatları, arkadaşlık ve birlikte olma teklifleriyle bunalttı. Z.A.M.Y.'nin sekreterine cep telefonuyla ?Teninin kokusunu özledim. Sana sarılmayı özledim. Saçının yumuşaklığını özledim' yazılı mesajlar gönderdiği öne sürüldü.

İçişleri Bakanlığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında iki ayrı soruşturma açılan Z.A.M.Y. hakkında, İçişleri Bakanlığı tarafından ?memuriyetten men' kararı verildi. Emekliye ayrılan Z.A.M.Y. hakkında, savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda ise, İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Z.A.M.Y.'nin, iki ayrı ?cinsel taciz' suçundan 2 kez olmak üzere 3 aydan 2 yıla kadar, ?cinsel saldırı'dan da 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesi istendi.

?ELİNDEN ZOR KURTULDUM'

Yargılamanın başında ifade veren mağdur sekreterlerden Ö.T. cinsel taciz olaylarını şöyle anlattı: ?Odaya girdiğimde başının ağrıdığını söyledi. Ayran yapayım dedim kabul etmedi. Başını ovmamı istedi. Yanına koltuğa oturttu. Elleriyle bacaklarımı okşamaya başladı. Ben koltuktan düştüm. Ben kaldırırken eliyle beni kendisine çekmeye çalıştı. Diğer eliyle ensemdem tutup, pantolonunu açmaya çalışıyordu. Elinden zor kurtuldum. Daha sonra savcılığa gidip şikayetçi oldum.?

?STRESİMİ GİDER' TEKLİFİ

Diğer şikayetçi önceki sekreter F.E. de ifadesinde, ?Sekreterlik yaptığım dönemde kaymakam bey giyimime çok karışıyordu. Kendisinin rahatsız edici bakışlarından kuşkulandım ve kapalı giyinmeye başladım. Kendisi ?niçin bu şekilde giyiniyorsun? diye sordu. Ben de rahatsız olduğumu söyledim. Kaymakam bey, bilgisayarda porno sitelere girip, bunları seyrediyordu. Çok kez bu vaziyette gördüm. Bir eli de hep pantalonun içindeydi. Stresli olduğunu ve bu stresini gidermesi için benden kendisine kadın bulmamı istedi. Bulamadığım takdirde stresini benim gidermemi istedi ve tepki gösterince de beni görevden aldı? dedi.

?BANA KOMPLO KURULDU'

Sanık Z.A.M.Y ise, 38 yıllık meslek hayatı boyunca hep haklının, fakirin ve doğrunun yanında olduğunu savunarak şunları söyledi: ?Ben Atatürkçü bir insanım ve Atatürk ilkelerinin savunucusuyum. Bu bana siyasi bir komplodur. F.E. bana komplo kurmuş ve bütün konuşmalarımızı siyasi parti görevlilerine aktarmıştır. Bu olayı öğrenince F.E.'yi belediyeye tayin ettirdim ama görevine başlamadı. Ben kendilerine bir ağabey gibi davrandım. İşten atıldıktan 2 yıl sonra böyle davranmalarına anlam veremedim.?

FARKLI RAPORLAR

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden alınan raporda, mağdurlardan Ö.T.'nin, ruh ve beden sağlığının bozulduğu belirtildi. Kaymakam Z.A.M.Y.'nin avukatı Ahmet Sinan Sürücü buna itiraz edip, yeni rapor alınması istedi. Mahkeme sekreter Ö.T.'nin yeni rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Yapılan son duruşmaya tarafların avukatları katılırken, mahkemeye İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ıncı İhtisas Dairesi'nden gelen rapor okundu. Raporda, Ö.T.'nin, ruh ve beden sağlığının bozulmadığı belirtildi. Diğer mağdur F.E.'nin yaşadıklarının daha eski olması nedeniyle onun hakkında rapor istenmediği belirtildi. Duruşma karar için 14 Nisan'a ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber