YİBO öğrencisi Umut için, 3 öğretmene uzaklaştırma

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Mart 2010 07:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

3 öğretmene uzaklaştırma

23 Mart sabahı kaybolduğu anlaşılan YİBO öğrencisi Umut'tan iz yok. 22 Mart gecesi görevli 3 öğretmen, soruşturma bitene kadar okuldan uzaklaştırıldı. Meclis İnsan Hakları Komisyonu da devrede

Uşak Eşme'de 23 Mart sabahı kaybolduğu anlaşılan Yatılı

İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Umut Balık'ı (10) arama çalışmaları sürüyor. Umut'un kaybolduğu gün okulda nöbetçi olan öğretmenler E.O., Ş.K., C.K. soruşturma süresince görevden uzaklaştırıldı.

MÜFETTİŞLER İLÇEDE

Göletlerdeki arama sürüyor, jandarma ve polis ekipleri çok yönlü soruşturma yürütüyor. İl merkezinden gönderilen takviye polis ekibi de tek tek vatandaşlarla görüşüyor. Okulda başlatılan idari soruşturma halen sürüyor.

4 bakanlık müfettişi sabah saatlerinde Eşme'ye ulaştı. Okulda inceleme yapan müfettişler Kaymakam Selami Kaya ve emniyet yetkilileri ile görüştü. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de Umut'un bulunması için inceleme başlattı. Üskül, Eşme Kaymakam Vekili ile görüşerek bilgi aldı ve çocuğun bulunması için gerekli tüm çabanın gösterilmesini istedi.

İDDİALAR, YANIT ARAYAN SORULAR

- Olay günü okulun kameralarının çalışmadığı ortaya çıktı. t Müge Anlı köşesinde ilginç iddialara yer verdi. Umut'un bir arkadaşına, 'Bu gece kömürlükte yatacağım' dediği öne sürüldü. Bir diğer iddia ise üst sınıfların okulda porno izlediğine ilişkin. t Öğretmenlerin, Umut kaybolduktan 12 saat sonra polise haber verdiği öne sürüldü.

- 22 Mart akşamı, okuldaki sayımı öğretmenler yerine bir ilköğretim öğrencisinin yaptığı da ileri sürülüyor. t Balık Ailesi, çocuklarının köpeklerden korktuğunu, tek başına okuldan çıkamadığını belirtti. Aile, Umut'un kaçırıldığını düşünüyor.

UMUT GİTTİ GÜVENLİK GELDİ

EŞME YİBO'da bir kadın 3 özel güvenlik görevlisi de işbaşı yaptı. Güvenlik ekibi 24 saat boyunca okulda görev yapacak. Okul bahçesindeki arama kurtarma ekibi üyeleri, eğitim öğretim faaliyetinin olumsuz etkilenmemesi için bahçe dışına çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber