Böyle memur olur mu?

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARABAM ARAF'TA BEN İSYANLARDAYIM

Tapu ve Kadastro 7. Bölge Müdürlüğünde görev yapan bir devlet memuruyum.

Geçinmenin bile çok zor olduğu bir dönemde eşim ile birlikte çalışıp çabalayıp dişimizden tırnağımızdan artırdığımız paranın üzerine eşten dosttan borçlanarak 1999 model bir araba satın aldık. Aracı satın aldığımız kişi hakim olunca devrini hemen almamızı istedi. Devir içinde borç bulmak zorunda kaldık.

Temiz kağıdı istendi ancak gelen temiz kağıdının düzenlenme tarihi 18 ocak 2005 ama aşağıya yanlışlıkla 2004 yazılmış. Doğal olarak Noter ilgili vergi dairesinden fax ile teyidini aldı ve satışı yaptı.

Trafik tescile ruhsat değiştirmek için gittik. Evrakları kontrol eden polis bayan memuresi evrakın yanlış olduğunu ve bu işlemin noterden nasıl yapıldığını, yapılan evrakın örneğini istedi. Notere gidip yalvar yakar fax teyidinin bir örneğini aldık Ama yine olmadı. Bu sefer temiz kağıdının aslını getirip notere işlettirip getirmemizi istedi.

Aracın kayıtlı olduğu Marmaris vergi dairesini aradık ama telefona çıkan Peyman hanım adlı bayan memure bu evrakın daha önce gönderildiğini birşey yapamayacağını, mağduriyetimizi ifade etmeye çalıştığımız 3. telefonu da yüzümüze kapatınca aracı aldığımız hakim beye rica edip Marmaris vergi dairesi Müdürünü arattırdık. Biz de birkaç kez arayarak marmaristen bir tanıdık vasıtasıyla daha önce verilen evrakın düzeltilip üzeri tasdik edilmiş ve mühürlenmiş bir örneğini aldık Tekrar Trafik tescile gittik.

Ancak nafile kadın kafayı takmış bir kere olmaz da olmaz. Gelen evrakın para ile oradaki bir hizmetliye hazırlatmış olduğumuzu, hiçbir geçerliliğinin bulunmadığını ve ısrar edersek Noter ile benim hakkımda suç duyurusunda bulunacağını söyleyerek bir de tehdit etti. Ben de telefonunu rica edip noter ile görüştürmeyi ve gerekli işlemi notere izah etmesini yalvararak rica ettim. Ağız ucuyla bir telefon söyledi ama ısrar etmemem rağmen adını söylemedi. Telefon açarsan direk ben çıkarım dedi.

Apar topar notere gittik cep telefonundan aradık Ama verilen telefon başka bir ev telefonu çıktı.Yarım saat uğraş neticesinde Trafik tescilin telefonuna ulaştık ama telefona çıkan polis memuru tarif ettiğimiz bayanın arşivde olduğunu söyledi.Tekrar aradığımızda ise çıktığını söyledi.

Şu an mal beyanında bulunacağım araba benim mi değil mi bilmiyorum.Bu sorunun nasıl çözüleceğini de bilmiyorum.

Diyarbakırda görev yapan bir devlet memuruyum. Bugüne kadar risk alma pahasına da olsa vatandaşa yardımcı olmaya gayret ettim, bu keyfi uygulamanın ve dayatmanın nedenini bir türlü anlamıyorum. Giyilen kıyafet insanı bu kadar gaddar ve duyarsız hale getirmemeli. Bir mağdur olarak isyan etmemeye çalışıyorum Ama ne yapacağımı bilemiyorum ama sanırım vergisini veren dürüst bir vatandaş olamnın diyetini ödüyorum.Ne olur Allah aşkına bana bir yol gösterin.

Haber yazan: Yemliha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber