Bakanlıktaki köstebek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eski Ak Partili başkanın sorgusu sürerken, bazı müdürlere 435 bin TL ödeme yapıldığı, bir köstebeğin de soruşturmayı haber verdiği saptandı

Etimesgut Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan eski Ak Partili Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın emniyetteki sorgusu sürüyor.

Soruşturma kapsamında, 2004-2005 yıllarında belediyenin temizlik işlerini yapan O.C.P. adlı bir kişinin belediye başkan yardımcıları ve bazı müdürlere ?özel kalem gideri? adı altında 435 bin TL ödeme yaptığı saptandı.

Köstebek çıktı

Araştırılan bu iddianın yanı sıra, bazı belediye görevlilerinin de işadamlarından yapılan işlere göre para aldıkları öne sürüldü. İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturmalar konusunda maddi menfaat karşılığında Yılmaz'a bilgi sızdırdığı belirlenen bir bakanlık çalışanı da tespit edildi. Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu birçok belediye görevlisi hakkında başlatılan idari soruşturmada, görevli İçişleri Bakanlığı mülkiye başmüfettişleri, belediye ile iş yapan işadamlarından bazılarının görevlilere açıktan para verdiklerini belirledi.

Rüşvetler tespit edildi

Müfettişler, firmaların, ?hafriyatlarını daha yakın bölgelere dökmelerinin sağlanması? karşılığında, operasyonda gözaltına alınan eski Blediye Meclisi üyesi Fatih Akaydın ile eski Zabıta Müdürü Mustafa Güven'e para verdiğini saptadı. Müfettişler, belediyenin 2006'da gerçekleştirdiği 50 bin metre bordür döşeme ve 60 bin metrekare tretuar inşası işlerinde de rüşvet ve usulsüzlükler yapıldığını savcılığa bildirdi.

Soruşturma yürütülürken bir de ?köstebek? açığa çıkarıldı. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda şef olarak görev yapan Mustafa G.'nin, soruşturma dosyasının bir numaralı ismi olan Yılmaz'a, İçişleri Bakanlığı mülkiye başmüfettişlerince yürütülen soruşturmalar ile ilgili olarak bilgi verdiği ve bunun karşılığında da maddi menfaat talebinde bulunduğu tespit edildi.

Gözaltına alınanlar

Gözaltına alınanlardan bazıları şunlar: Yılmaz, eski başkan yardımcıları Zafer A., Osman B., Nurettin K., Belediye Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Ü., Meali Hizmetler Müdürü Adil K., eski İmar Müdürü Etem O., eski Belediye Meclisi üyesi Fatih Akaydın, eski Sağlık İşleri Müdürü Aydın K., Park Bahçeler Müdürü Yıldıztan Ç.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber