İstanbul Mili Eğitim Müdürlüğü dergi çıkardı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Nisan 2010 23:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Mili Eğitim Müdürlüğü eğitimcilerin kültür dünyasına yeni ufuklar açacak bir dergi çakardı. İstanbul Eğitim ve Kültür Dergisi adıyla 80 sayfa olarak hazırlanan dergi 3 ayda bir çıkacak. Dergi eğitimin sorunlarına akademik düzeyde çözüm üretmeyi amaçlıyor

İstanbul'un kültürel birikimini gün yüzüne çıkarmayı amaçlayan derginin Yayın Yönetmenliğini Adem Yılmaz, editörlüğünü ise Bülent Parlak, İslam Alparslan ve Tahsin Yıldırım yapıyor. Dergide İstanbul'daki eğitim hayatının geçmişine derinlikli bir yolculuk yapılmakla birlikte günümüz sorunlarına da çözüm arayışları sorgulanıyor. Ağırlıklı olarak eğitimcilerin yazılarına yer verilen dergide sanat ve edebiyat alanında söz sahibi kişilerin 'İstanbul'u da yer alıyor. Biz de derginin oluşum sürecini ve yeni hedeflerini İstanbul İl Mili Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile görüştük. Yahya Kemal'in "Kökü mazide olan atiyim" sözüne atıfta bulunan Muammer Yıldız, "Dergimizi bu manada konumlandırıyoruz. Amacımız geçmişin kültür birikimine sahip çıkmak, onu ortaya çıkarmak ve vizyon oluşturarak çocuklarımıza bir hedef koymak" dedi.

KÜLTÜREL BİRİKİMİMİZİ YANSITACAK

Dergide İstanbul'un tarihi dokusuna uygun şu ana kadar dikkat çekilmeyen, eğitimci gözüyle bakmak istedikleri çalışmaların olacağına vurgu yapan Muammer Yıldız, "Tarihi niteliği olan okullarımız var, bunları her sayıda tanıtma istiyoruz.

Tarihi birikimiyle hem mazisi hem de ortaya koyabildikleri fonksiyonlarıyla kendilerini ifade etmiş olsunlar istedik. Bir de İstanbul'un kültürel birikimini yansıtsın, tüm yönlerini öne çıkarabilecek bir dergi olsun istedik. Bunu yaparken de öncelikle bir eğitim dili oluşturmak ve eğitim camiamızı bu sürece katmaya çalışıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber