Jandarma eski Genel Komutanı için soruşturma izni verildi

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki yolsuzluğa ilişkin hazırlanan iddianamede adı geçen eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur için soruşturma izni verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, kışla yapımında devletin 132 trilyon lira zarara uğratılmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede adı geçen eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur için ön inceleme talimatı vermişti. Eruygur'un isminin de geçtiği iddianamedeki suçlama şöyle:

"14 Haziran 2000'de yürürlüğe konan keşif raporuna göre inşaatın hali hazır seviyesi yüzde 75.60 olmasına karşın, sanki bunların yasal şartları bulunmayan yüzde 30'unu mutat keşif artışı, yüzde 45.60'lık kısmını da altyapı kapsamında ve mevcut sözleşme hükümleriyle aynı müteahhide gelecekte yaptırılacak ilave imalatlarmış gibi göstermek."

İddianamede, o tarihte Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı olan Eruygur'un bu evrakı gerçek dışılığını bildiği halde imzaladığı kaydediliyor.

Bu gelişmeyle, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil'den sonra emekli bir kuvvet komutanı daha yolsuzluk iddiasıyla yargılanacak.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber