48 Bin Kadronun Dağılımı Belli Oldu

2005 yılı Bütçe Kanununa göre bu yıl içinde genel ve katma bütçeli kurumlara toplam 48 bin açıktan atama izni verilmiştir. Başbakan'dan alınan onaya göre Devlet Memurları Kanununun 92'inci maddesine göre, daha önce memuriyeti olup da istifa etmiş devlet memurlarının yeniden memuriyete geri dönüşlerinde Devlet Personel Başkanlığından izin alınacaktır. Başbakan'dan alınan onayı yazıyı görmek için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Not: Dağılım sayıları henüz elimize ulaşmamıştır.

T.C.
BAŞBAKANLIK
Devlet Personel Başkanlığı

08.02.2005*002631
Sayı :B.02.1.DPB.0.10.07
Konu : Atama .../..2005

YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

5277 sayılı 2005 Mali Yılı Bütçe Kanununun 25 inci maddesinin (a) bendinde, genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin boş memur kadrolarına yapacakları açıktan atama sayıları ile konsolide bütçe dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları memur nakilleri toplamının (48.000) adedi geçemeyeceği ve söz konusu toplam sayının kurum ve kuruluşlar itibarıyla dağılımının ve gerekli görülmesi halinde bu toplam sayının belirli bir oranda tutulması ve kullanımı ile diğer hususlar ve yükseköğretim kurumları araştırma görevlisi kadrolarının yapılacak açıktan atamalara ilişkin esasların Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan ile Maliye Bakanının müşterek önerisi üzerine Başbakan tarafından belirleneceği hükme bağlanmıştır.

Mezkur hüküm mucibince, konsolide bütçeye dahil idarelerin boş memur kadrolarına yapacakları açıktan atama sayıları ile konsolide bütçe dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları memur nakilleri toplamına dair dağılım Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan ile Maliye Bakanının müşterek Önerisi ve Başbakanlık Makamlarının 05/02/2005 tarihli Olurları ile tespit edilmiş olup, bu mahiyette ekli listede yer alan yüksek öğretim kurumları ve üst kuruluşlarına karşılarında belirtilen sayıda kontenjan tahsis edilmiş bulunmaktadır.

-Uzman (T.U.T.G.), uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacıların, 07/05/1987 tarihli ve 3359 sayılı Kanunun ek l inci maddesi uyarınca yapılacak açıktan atamaları,

-3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek l inci maddesi gereği yapılacak atamalar,

-Mecburi hizmet yükümlülükleri bulunan 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebeler Hakkında Kanun hükümleri uyarınca yurt dışında eğitimlerini tamamlayarak yurda dönenlerin yüksek öğretim kurumlarının Öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamaları,

-2005 Yılı içinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine yapılacak atamalar,

dahil olmak üzere her türlü açıktan atamalar ile konsolide bütçe dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yapılacak memur nakilleri yüksek öğretim kurumları ve üst kuruluşlarına tahsis edilmiş olan toplam sayıya dahil edilmiştir.

Ancak, yukarıda belirtilen mahiyette yapılacak atamalar için hiçbir merciden açıklan atama izni alınmayacaktır.

Diğer taraftan, yüksek öğretim kurumları ve üst kuruluşlarına ayrılan toplam sayı ile sınırlı kalınmak kaydıyla, hizmet ihtiyacı ve önceliklerine göre yukarıda sözü edilen tüm atama nevileri itibarıyla mecburi olanlar için, ayrılan kontenjan dahilinde, 2005 Yılı sonuna kadar atama işlemleri bu rezerv gruplarına göre gerçekleştirilecektir.
Bunun yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesine göre atama yapılması öngörülen her personel için ayrı ayrı olmak üzere ayrılan kontenjan dahilinde her bir kadronun teşkilatı, sınıfı, unvanı, derecesi ve adedini gösteren cetvellerin, hizmet ihtiyacı ve önceliklerine göre doldurularak, atama izni alınması amacıyla Devlet Personel Başkanlığına intikal ettirilmesi, adı geçen Başkanlığın iznini müteakip, yürürlükteki Başbakanlık Genelgelerinde yer alan prosedür çerçevesinde işlem tesis edilmesi gerekmektedir. Yüksek Öğretim kurumları ve üst kuruluşlarına ayrılan rezervin bitiminden sonra açıktan atama izni talebinde bulunulmayacaktır.

Ayrıca, 5027 sayılı 2004 Mali Yılı Bütçe Kanunu uyarınca izin prosedürü tamamlanmış olmakla birlikte çeşitli sebeplerle 2004 Mali Yılında sonuçlandırılamayan atama işlemleri ile yargı kararlarının yerine getirilmesi amacıyla 2005 Yılında yapılacak atamalar bu sayıya dahil değildir. Bu mahiyette yapılacak atamalar için de herhangi bir merciden izin alınmayacaktır.

Yukarıda yer alan açıklamalar çerçevesinde,

l-Yüksek öğretim kurumları ve üst kuruluşlarına tahsis edilen kontenjanların akademik ve idari kadrolar olarak dağılımları yapıldıktan sonra bu dağılım sonuçları kurumlar bazında Başkanlığınız tarafından manyetik ortamda Devlet Personel Başkanlığına gönderilecektir.

2-Personel giderlerinin izlenebilmesi amacıyla, belirlenen sayılar dahilinde atama yapılması halinde, ilgili aya ait atama sayıları; unvan, sınıf ve dereceler itibariyle, izleyen ayın 15'ine kadar yüksek öğretim kurumları ve üst kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığına gönderilecektir.

Öte yandan;

l- Lisansüstü eğitimini tamamlayarak veya çekilmek suretiyle kurumu ile ilişkisi kesilen kişilerden boşalacak araştırma görevlisi kadroları (TUS ve DUS eğitimini tamamlayanlardan boşalan araştırma görevlisi kadroları hariç olmak ve ayrılan kişi sayısıyla sınırlı olmak üzere) ile yükseköğretim kurumlarının yeni kurulacak anabilim/anasanat dalları için ihtiyaç duyulacak araştırma görevlisi kadrolarına Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığından açıktan atama izni alınmak suretiyle atama yapılabilecektir.

2-Tıpta Uzmanlık Tüzüğü uyarınca yapılacak asistanlık giriş (TUS ve DUS) sınavlarında başarılı olanlar, ilgili mevzuat bükümlerine bağlı kalınmak suretiyle araştırma görevlisi kadrolarına izin alınmaksızın atanabileceklerdir.

Sami GÜÇLÜ
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı V.

Gereğini önemle rica ederim.

EK:
Liste (l sayfa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber