Dünyanın en iyi üniversiteleri Ankara'da buluştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın en iyi üniversiteleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) haftasında Ankara'da bir araya geldi.

İngiltere, Amerika, Avrupa, Kanada ve Avustralya üniversiteleri YGS 1. Basamak sınavı haftasında büyük fırsatlarla Türkiye'de IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı'nda buluştu.

Sheraton Oteli'nde gerçekleşen fuarda 22 ülkeden yaklaşık 170 okul YGS sınavına girecek öğrencilere yurtdışında okuyabilmeleri için çeşitli fırsatlar sundu. Mezunlarına Nobel, Pulitzer, ödülleri kazandırmış, önemli siyaset adamları, devlet başkanları, cumhurbaşkanları yetiştirmiş üniversiteler Türk öğrencilerin de bu imkanlardan yararlanmaları için sunumlar yaptı. Türkiye'de yapılmakta olan en kapsamlı yurtdışı eğitim fuarı organizasyonu olma özelliği taşıyan International Education Fairs of Turkey (IEFT) Ankara'nın ardından Adana, İzmir, İstanbul, Konya, Eskişehir ve Kıbrısta da tanıtımlar yapacak.

Yurtdışında eğitim imkanından yararlanmak isteyen öğrenciler de fuarın yapıldığı standların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Türkiye'deki sınav sisteminden yakınan öğrenciler burs imkanlarından faydalanarak yurtdışında okumak istediklerini söylediler. Çocuklarıyla birlikte fuar alanına gelen veliler de katsayı probleminden dolayı yurtdışında çocuklarını okutmak istediklerini belirtti. Fuar hakkında bilgi veren IEFT Genel Koordinatörü Deniz Akar da, fuara katılan ülkelerin kendi üniversiteleri hakkında öğrencilere bilgi verdiğini belirterek, "Üniversitelerin burs, yurt ve yaşam koşulları hakkında bilgi veriyorlar. Öğrencilerin en büyük avantajı öğrenci direkt olarak üniversite temsilcisi ile tanışıp bilgi alması ve kendisinin o üniversiteye kabul edilip edilmeyeceğini veya burs alıp alamayacağını birinci ağızdan duymasıdır" dedi.

Denklik konusunda da bilgi veren Akar, fuara katılan birçok üniversitenin Yükseköğretim Kurulu'ndan denkliğini alabileceğini söyledi. 1.5 milyon öğrencinin YGS'ye gireceğini ifade eden Akar, "Yurt dışı eğitim bir alternatiftir. Türkiye'de isteği bölüme giremeyeceğini düşünen katsayı gibi problemlerle açıkta kalan gibi öğrenciler yurt dışı eğitim imkanlarından yararlanabilirler. Öğrenciler istedikleri bölüm için Türkiye'de sonuna kadar uğraşsınlar olmazsa yurt dışında okumak için şanslarını deneyebilirler" dedi.

Yurt dışına 300 dolara da eğitim imkanından yararlanabileceğini belirten Akar, öğrencilerin yıllık harç 300 dolardan başlayan harç paralarını yatırmalarını durumunda eğitim alabileceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber