Başsavcı Engin: Görev değişimi makul sebeplere dayanmaktadır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Balyoz operasyonunun durdurulmasıyla ilgili İstanbul Adliyesi girişinde gazetecileri açıklama aptı.

Engin, ''Balyoz'' adı verilen soruşturmayı yürütmek ve koordine etmekle görevli olan başsavcıvekilinin, çalışma arkadaşları arasında görev değişimi yaptığını ve bunun makul sebeplere dayandığını söyledi.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başsavcı Engin, ''Balyoz planı'' iddiaları soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili görev değişikliği yapılması konusunda dünden beri yanlış yorumlar ve değerlendirmeler yapıldığını kaydetti.

Örgütlü suçlar biriminde, adı geçen soruşturmayı yürütmekle görevli savcıların açığa alınmaları ya da yetkilerinin kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirten Engin, zaten kendilerinin böyle bir işlemi yapmak için yetkilerinin ve görevlerinin bulunmadığını bildirdi.

Örgütlü suçlar biriminde ''Balyoz'' adı verilen soruşturmanın dışında da soruşturmalar bulunduğunu vurgulayan Başsavcı Engin, bu birimde çok sayıda önemli soruşturma yürütüldüğünü, adı geçen savcıların uhdesinde de çok önemli başka soruşturmalar bulunduğunu söyledi.

Savcıların bu soruşturmaları yürütmeye devam edeceklerini belirten Başsavcı Engin, şunları kaydetti:

''Esasen örgütlü suçlar birimimizde kamuoyunda 'Balyoz' adı verilen bu soruşturmayı yürütmek ve koordine etmekle başsavcıvekilimiz görevlidir. Bu soruşturmanın başında oradaki başsavcıvekilimiz vardır. Başsavcıvekilimiz çalışma arkadaşlarının arasında bir görev değişimi yapmıştır. Kendi çalışacağı arkadaşları arasında yapmış olduğu bu değişiklik makul sebeplere dayanmaktadır. Tabii ki yeni görev verdiği savcı arkadaşlarımızın da dosyaları bir süre incelemesi ve tetkik etmesi gerekli olduğundan operasyonlara ara verilmiştir. Olay bundan ibarettir. Bu değişiklik konusunda başsavcıvekilinin bana getirdiği gerekçeler ve izahatlar benim tarafımdan da makul ve doğru bulunmuştur. Bu nedenle böyle bir değişiklik yapılmıştır. Yoksa bu görevdeki diğer arkadaşlarımız hakkında olumsuz herhangi bir düşünce veyahut da tasarruftan kaynaklanmamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber